Після закриттяМальовнича місцевість, багато вільного простору, спільна молитва, що лине до небес кожного ранку, дитячий сміх та море позитиву … це про наш окружний новацький духовний табір, який проходив у стінах Гошівського жіночого монастиря Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини, що був збудований в кінці XX століття поряд з Гошівською Ясною горою.

Табір тривав цілий тиждень, з 8 по 14 липня, а відвідали його 43 представники з Львівської округи, а саме: Сокаля, Двірців,  Дрогобича, Львова та гості з Ірпіня. Назва табору “Під крилом Янгола” була обрана не випадково, адже увесь час учасники та провід відчували підтримку та благословіння нашого таборового Ангелика, який завітав до нас на початку та вже ніколи не залишав наших сердець.


Дивувала також і таборова програма, яка була досить насиченою та цікавою. За основу була взята біблійна історія створення Світу Богом. Відповідно кожного дня на нас чекали нові пригоди про світло, материки, рослинний та тваринний світ, ну, і звісно, в передостанній день – створення Людини. Тематичні теренові ігри, майстерки, вечірні вогники, ройові заняття підсилювали духовну атмосферу табору. Одним з найважливіших моментів було проведення катехизації для дітей з метою глибшого пізнання основ християнської віри. Сестра Дам’яна у цікавій доступній формі пояснювала учасникам табору, як приступати до молитви, що означають заповіді Божі та багато іншого, що необхідно знати справжньому християнину. Таборові заняття були побудовані таким чином, що діти мали змогу здобути новацькі вмілості “Вівтарний дружинник”- для хлопців, “Богуславна” – для дівчат, а в останній день була спеціальна Служба Божа, де хлопці мали змогу перевірити свої знання на практиці, прислуговуючи у церкві. Старші учасники здобували вмілість “Перша медична допомога”, яка знадобиться кожному у різних ситуаціях, з якими людина може зіткнутись у житті.

Незабутніми також стали таборові мандрівки мальовничими горами на Карпатському трамвайчику; піший похід до чоловічого монастиря Чину св. Василія Великого у Гошеві, який є місцем паломництва для багатьох мирян; також мандрівка до скель Олекси Довбуша, де більшість дітей була вперше, а тому велич та історія скель дивували ще більше. Основний провід табору прийняли комендант Володимир Процюк, СМ, заступник коменданта по програмі Галина Матвіїв, ПС, бунчужний Євген Матвіїв, СМ, писар Наталя Білецька, лікар Ігор Потеряйко, ДК, інтендант Наталя Глюз, ПС.

Табір промайнув швидко, ось і закриття, нагородження учасників, розкриття таємниці першуна табору, яким став Данило Гера з Дрогобича. Пакування і назад додому…, щоб ділитись враженнями із рідними та близькими. Закінчився відпочинок в окружному новацькому духовному таборі, але через рік стіни жіночого монастиря знову покличуть нас, щоб продовжити розпочату історію творення таборової легенди.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment