IMG_1742З 4 по 15 липня в околицях с.Стрільбичі, Старосамбірського району відбувався окружний виховно-вишкільний табір “Тінь Лісу”. Його учасниками стали юнаки та юначки зі Самбору, Старого Самбору, Рудок, Миколаєва, Новояворівська, Красного, Яричева, Львова, Хирова, Бельгії та США віком 11-14 років. Комендантом табору був Куцохвостий В. Посівнич, СМ, бунчужним – Куцохвостий Н. Домбровецький, СМ. Крім того, чимало Сіроманців і друзів допомагали у проведенні табору.

Юні пластуни та пластунки протягом 12-ти днів здобували корисні знання, вправлялись у практичному пластуванні, змагались та веселились. І навіть часом похмура погода не завадила учасникам та проводу табору творити ту неймовірну дружню атмосферу, яка супроводжувала нас протягом усього табору. Для більшості учасників цей табір був першим у їхньому пластовому житті.

Шостого липня відбулась традиційна Купальська ватра, де тіньлісівці мали можливість відчути особливості українських традицій, зробити Купала та Марену, сплести віночки та, знайовши кожен свою пари, перестрибнути через купальський вогонь. Крім цього, учасники ознайомились з українськими весільними обрядами на весільній ватрі. Ще одною особливістю на таборі стала Гавайська ватра, на якій ми усі із дощової та хмарної Левурди миттєво перенеслись на острів сонця, тепла та розваг – Гаваї.

Першунами табору стали пл.уч. Оля Кіх зі станиці Красне та пл.уч. Богдан Малецький зі станиці Самбір. Вітаємо першунів та бажаємо їм не зупинятись на досягнутому.

З 2010 року Левурда щороку зустрічає у своїх обіймах десятки пластунів та пластунок, які творять міцну “тіньлісівську” сім’ю. Цього року учасники табору написали ще одну захоплюючу сторінку у історії табору, а учасники попередніх років мали можливість завітати у гості, пригадати, як їм таборувалось та поділитись своїми враженнями. Крім цього, учасники з таборів 2010-2011 рр. стали виховниками та інструкторами “Тінь Лісу 2014”.

Тінь Лісу – це не просто пластуни і пластунки. Це навіть не просто коло друзів. Тінь Лісу – це велика родина, яка кожного року стає все більшою і більшою. Бажаємо учасникам Тінь Лісу 2014 пронести ту іскру, яка запалала у ваших серцях на таборі крізь усе своє пластування. До нових зустрічей!

Фотографії в більшому розширенні тут.

Враження від табору :

Аня Федор, Львів – учасниця табору
Тінь Лісу – неймовірний табір! Їдучи на табір, ти не знаєш, що від нього очікувати, а, повернувшись додому, тебе поглинає бажання повертатись туди знову і знову! Цей табір творять настільки добрі люди, що він з самого початку був просто приречений на успіх! Тінь Лісу для мене насамперед – сім’я. На таборі стільки посмішок, стільки емоцій, стільки веселих та незабутніх моментів!

Марта Базар, Броди – учасниця табору
Тінь лісу просто супер! Так хочеться повернутися в минуле. Ті прекрасні будні завжди заставлятимуть мене усміхатися 🙂 Пам’ятаю, як ми випробовували Ренджерський кидок. Це було максимально позитивно!А гавайська вечірка у одязі таі купальниках була бомбезна! Наш провід зробив все, щоб ми не сумували! До речі, такий провід потрібно ще знайти – вони найкращі, не забуду їх ніколи. Вони старались, щоб усмішка не зникала з наших лиць 🙂 І учасники теж просто неймовірні!Вони завжди підтримували мене у важку хвилину і допомагали в усьому!) Дякую вам за ці прекрасні 12 днів, я запам’ятаю їх назавжди!

Роман Пилип’як, Рудки – учасник табору
Табір мені дуже сподобався. Це був мій перший табір і я дуже задоволений ним. На ньому було весело цікаво, оскільки ми грали різні ігри, нам проводили заняття, які мені дуже сподобались..Дуже сподобався ренджерський змаг і війна. Особливо там були хороші друзі, які завжди помагали і хороший провід.На таборі можна було познайомитися з різними цікавими людьми.І ще цей табір багати мене навчив. Коротше, Тінь Лісу – це табір, на який варто їхати!

Тарас Щепаняк, Самбір – виховник
Той момент, коли ти повертаєшся додому після 12 днів життя в гармонії з природою (в колі пластових друзів, веселощів та жартів), відмиваєшся і усвідомлюєш, що тобі ВЖЕ бракує того сміху і щирих очей, які були навколо…

P.S. Решта фотографій незабаром. 🙂

За матеріалами Пластового порталу

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment