Племя_Красивих Степлер_вЗ 28 червня по 9 липня 2014 р.Б. відбувся окружний табір станиці Київ «Білий Камінь», в якому взяли участь Куцохвості Степової зграї Руслан Рябокінь та Дмитро Осипчук разом зі своїм юнацтвом підготовчого куреня ім. Володимира Великого.

12 днів прекрасного таборування юнацтво жило за легендою про чарівну «Долину Єдинорога» – «З давніх-давен ріки та соковиті трави надихали красунь на прекрасні пісні, а стрімкі скелі та міцні дуби надавали сили мужнім воїнам на безсмертні подвиги. До нас дійшли тільки спогади та перекази про могутність та багатство, працелюбство та вправність тамтешніх жителів протягом багатьох епох. Але райські щедроти древні боги давали не просто так. Життя в цій долині дозволялося лише взамін на зобов’язання перемогти печерного Циклопа. Якщо ж плем’я зазнавало поразки – воно кануло у забуття. Століття минали, а печерний Циклоп так і лишався не переможеним. Та ось наближається час, коли 8 планет стануть у ряд. Це відкриє портал у темні світи, де панує хаос та смуток. Багато віків печерний Циклоп чекав на цю подію, прагнучи закам’яніти усе живе на Землі та перетворити добро на зло. Древні боги у відчаї вже думали про переселення на інші планети щоб почати усе спочатку, аж раптом блиснув промінь надії…Вісім зовсім різних племен отримали можливість об’єднати зусилля і перемогти зло. Так почалася епоха Князівства білого каменя…».

Табір був невтомно насиченим різними елементами, зокрема мандрівка-змаг за принципом «Осіннього Рейду», безліч теренових ігор та змагів, купальська ватра, спілкування з гостями, «два пера», різні ватри (племені, міжплемені, загальні) та багато іншого.

Про деякі з них більш детально. Зокрема мандрівку, за принципом «Осіннього Рейду», організували представники 29 куреня УСП/УПС «Сіроманці» Руслан Рябокінь та Дмитро Осипчук. Юнацтво помандрувало околицями найближчого селища, де змогло побачити місцеві пам’ятники архітектури, непрохідні болота, різні цікавинки та знайти важливий елемент табору – безпосередньо «Білий камінь». Маючи контрольний час 7 годин різні племена вирішили помандрувати по своєму – де хто йти на перемогу, де хто «прогулятися», де хто форсувати непрохідне болото. Купа емоцій та вражень визначили наступних призерів:

  • І місце – підг. курінь ім. Володимира Великого – 97 балів (знайшли «Білий Камінь»
  • ІІ місце – курінь ч.37 ім. Миколи Міхновського – 94 бала
  • ІІІ місце – курінь ч.75 ім. Героїв бою під Крутами – 93 бала

Протягом всього часу до табору завітали різні гості: пластун з Тернополя, сотник 15-ої сотні Самооборони Майдану, боєць батальйону Айдар – Тарас Ковалик, який на даний момент знаходиться на лікуванні у військовому госпіталі м. Києва після отримання поранення під час боїв на Сході України; пластунка з Канади, працівниця посольства США в Україні – Марта Перейма, яка прочитала гутірку старшопластунам, а також юнацтву про міжнародні програми та освіту; пластунка з Аргентини – Каміла Голик; та багато інших пластунів з нашого Краю.

Також в часі табору було проведено іспит з вмілості «два пера». Більшість табору, навіть новацтво, випробувало себе та власні з

нання. Маючи пекельну кількість комарів та мошок, той хто знайшов сили в собі, все ж таки зміг збудувати шелест та провести ніч у ньому. На світанку, повертаючись до табору, всі йшли з власною перемогою над самим собою.

Що не день – то емоції, купа вражень, несподіванок, нових знань, нових відкриттів, та багато іншого – так загалом промайнув табір, неначе одна мить.

Більш детально на станичному сайті.

Автор: Куцохвостий Руслан Рябокінь
Фото: Артем Жуков(частина 1, частина 2), Руслан Рябокінь, Марина Шелудешева

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment