І тут, і там

І бешкетні, і завзяті
Діти сонця і весни –
Українські Янголята –
Це разом із вами ми!

В цьому році Окружний новацький духовний табір “Під крилом Янгола” привітно зустрів у своїх стінах чоловічий Гошівський греко-католицький монастир Чину Св. Василія Великого, заснований ще в 1570 р. Весь час нас оберігала Чудотворна ікона Гошівської Божої Матері, яка з найдавніших часів була славною на всю Галичину. До сьогодні тисячі людей ходять на прощу на Ясну Гору, щоб поклонитися і помолитися до Богоматері .

Табір тривав цілий тиждень, з 20 по 27 липня. Відвідали його 35 учасників з Сокаля, Двірців, Дрогобича, Красного та Львова. Протягом цього часу кожен знайшов собі нових друзів, проявив лідерські якості та переборов свої страхи.

Дуже цікавою і захоплюючою була таборова програма. За основу були взяті історії зі Старого Заповіту. Кожен день починався зі спільної молитви і до вечора нас супроводжували біблійні повчання. Також діти мали змогу відчути себе на місці героїв, проявити свій акторський талант, показати свої мистецькі здібності та відчути всі ті емоції на собі, які проходили старозавітні постаті. Усі учасники старалися проявити себе якнайкраще. Показати всю свою силу, мудрість, сміливість та основи моралі християнської віри. Майстерки, співи, запальні танці, веселі та спортивні теренові ігри, вогники залишились в серцях у кожного з нас. Таборова програма була складена таким чином, що діти мали змогу здобути вмілості: « Вівтарний дружинник» – для хлопців, «Богуславна» – для дівчат. Хлопці мали змогу перевірити свої знання на практиці, прислуговуючи у церкві. Також здобувалися вмілості «Лікар/Лікарка» – для новаків, «Перша медична допомога» та «Одне перо» – для юнаків. Ці знання знадобляться кожному у різних ситуаціях, з якими людина може зіткнутись у житті.

Незабутніми та мальовничими були таборові мандрівки. «Карпатський трамвай» показав нам рідний край. Ми милувалися чарівною природою: горами, річками Мізунькою та Свічею, Мізунськими водоспадами, вгамували спрагу водою з гірських джерел. На мандрівці Скелями Довбуша ми відчули, ніби досі гуляє дух сміливих карпатських опришків, що за легендами часто бували тут на чолі зі своїм ватажком Олексою Довбушем. А запам’яталася тим, що кожен з дітей міг спробувати себе у ролі вершника, прокатавшись на конях. Також ми відвідали Гошівський жіночий монастир Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини, на території якого діти мали змогу пограти в футбол та показати свої вміння з пішохідного туризму. Основний провід табору прийняли комендант Володимир Процюк СМ, заступник коменданта по програмі Галина Матвіїв ПС, бунчужний Євген Матвіїв СМ, писарі Ільницька Віталія та Демидонт Ірина, інтендант Наталя Глюз ПС.

«Табір пройшов, настав happy end», ось і закриття, нагородження учасників, розкриття таємниці першунів табору, якими стали Садовий Тадей зі Львова та Вісьтак Юлія з Дрогобича. Пакуючи свій наплечник, кожен з учасників згадував найкращі моменти в таборі. Закінчився відпочинок в окружному новацькому духовному таборі, але через рік стіни монастиря знову покличуть нас, щоб продовжити розпочату історію творення таборової легенди.

Провід табору висловлює щиру подяку усім, хто долучився до організації табору, а також спонсорам, які допомогли зробити табір кращим. Окрема подяка Кінній Реферантурі Пласту, яка вносить свій внесок у розвиток кінної спеціалізації у новацтві і цього року посприяла можливості провести короткі навчання верхової їзди для новаків на таборі, а також крайовій і окружній пластовим старшинам за надані ресурси табору, відділу освіти Сокальської РДА за допомогу у транспортному перевезенні учасників табору.

Автори: пл.розв. Ільницька Віталія
пл. розв. Демидонт Ірина

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment