8-18 липня 2010р.Б. – це важливі дні в житті куреня УПЮ ч. 15 ім. П. Полуботка, бо саме тоді відбувався курінний табір. Комендант  – Куцохвостий Павло Лабінський, СМ.  Табір проходив в урочищі Левурда по сусідству з ОВВТ «Тінь Лісу». В проводі табору діяла злагоджена команда, зокрема писар Віталій Харук, інтендант Андрій Войтович, заступник ком. Ігор Хала, ПР, а також вишкіл бунчужних: Віталік Яцишин та Назар Кудлик, котрі гарно себе зарекомендували на ВШ-09.

Табір мав вишкільну програму, включав комплексні проекти, такі як двоярусна брама, сауна, сходи, таборовий стіл та ін., відповідав всім санітарним нормам. Не обійшлось також без алярму з вирядом та нічної мандрівки, що зайняло пів ночі, але твердо запам’яталось. Родзинкою табору були щоденні пошуки скарбів учасниками завдяки депешам азбукою Морзе.

Співпраця з сусіднім табором принесла Полуботкам виключно позитивні емоції і, можна сказати, доповнила «курінне янь чарівним інь», оскільки міжтаборовий футбол, спільні вечеря,  ватри та мандрівка на замок Гербуртів розбавили спартанський побут Полуботків, за що велика вдячність табору «Тінь лісу» та коменданту Куцохвостому Петру Борису, СМ.

Окрім цього,  наш курінний табір взяв на себе важливу місію – участь в розвитку Пласту в Жовкві, оскільки ми запросили в своє тісне пластове коло трьох учасників з Жовкви, що допоможе активісту даного осередку Віталіку Харуку. Ці учасники відчули справжній пластовий дух, що виправдало експеримент.

В цілому курінний табір вдався на всі 99%  🙂 І оскільки розвиток юнацтва –  це пріоритетний напрямок в Пласті, то цей табір можна зарахувати як ще один плюсик для КВ к.15 і для 29 куреня УСП “Сіроманці”, який надав братню підтримку.

Куцохвостий П. Лабінський, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment