Чим ближче до заходу, тим довша тінь спогадів.
Еміль Кроткий

З 8 по 18 липня в урочищі  Левурда, що на околиці  с. Стрільбичі,  Старосамбірського району проходив окружний виховно-вишкільний табір на І Пробу УПЮ “Тінь лісу”. Табір охопив велику кількість осередків, серед яких: Рудки, Самбір, Городок, Ст. Самбір, Сокаль, Львів, Червоноград, Хирів, Дрогобич, Трускавець. Комендант Куцохвостий Петро Борис, СМ. Прогарма включала багато корисних гутірок з самозарадності, табірництва, мандрівництва, піонірки, флори та фауни Карпат, міфології Карпат, альпіністки, співів, впоряду, природознавства, сигналізації, семафору, всього й не перелічити! Були тут і  мистецькі гутірки, де вчили робити ляльки-мотанки, файнички, орігамі.

Учасниками табору стали 36 юнаків і юначок, які були поділені на 6 гуртків, кожна назва яких була особливою по-своєму: «Хлопці з лятрини», «Плавлена тінь», «Хом’ячки-лісоруби», «Світлячки», «З Новим Роком», «Едельвейси».

З перших годин табору панувала приємно-романтична аура. Складалося враження, що усі знайомі вже довгий час. Після приїзду на Левурду, ми одразу ж розпочали розтаборування і будівництво таборових споруд. Для більшості учасників це був перший пластовий табір. Мало б бути важко, але на наше велике здивування, на перше вставання діти дуже моторно повилазили з наметів, не заспані,  сповнені енергією сонячного ранку.

Запам’яталася усім мандрівка до замку Гербутів, який знаходиться в околицях села Тернава, що в Старосамбірському районі. Ми піднялись на височенну гору і милувались руїнами колись неприступного замку, слухаючи легенду про нього. Протягом всього табору нас радувала чудова погода. Тут була присутня магія, бо кожного разу, коли насувались чорні дощові хмаринки, вони оминали нашу місцину. А ось комашнею матінка-природа цей край не обділила. 🙂 Метелики, комарики сідали на ручки, носики…і не хотіли звідти злітати.  А ще у нас був душ і сауна, які змайстрували учасники. Ще й вода тепла там лилась. Всі умови для комфорту!

Вночі, з 13 на 14 липня, о 1:56, під час алярму, учасники табору залишили повідомлення у вигляді таборової книжечки з підписами усіх присутніх на таборі.  Її ми “втиснули” у банку і закопали під землю. Через кількадесят років її відкопають і будуть приємно здивовані спогодами про романтичний табір “Тінь лісу”.

А скільки ігор ми бавились! Кожна була такою цікавою: турніри з футболу, в яких брали участь хлопці… А дівчата дуже оригінально вболівали за них, виготовивши банери;  волейбол між дівчатами; “Веселі старти”; “Рейнджерський кидок”( це така гра, на якій всі повзають в болоті, з ніг до голови брудні і безмежно щасливі :-)…

Одна ніч відзначилась у нас особливим чином, оскільки кожен гурток будував собі у лісі шелест, в якому ночував, готував їсти. Це дуже згуртувало юнацтво. Було весело! 🙂

Останнього дня табору в усіх почалась ностальгія за цими десятьма днями, які ми провели в русі, активно, незабутньо. Романтичне вставання під супровід пісні “Вставай сонце” о 5:30. Вручення посвідок, відзначок, оголошення першунів, якими стали Яремко Зоряна (Львів) та Лях Роман (Самбір).

Згортання табору і… від’їзд додому. Залишились приємні спогади, які не забуваються ніколи. Хочеться висловити щиру подяку Міжнародному Фонду «Відродження» та всім волонтерам і меценатам, котрі долучились фінансово до організації табору.

Більше фото з табору тут!

ст. пл. Соломія Николин

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment