з 1 по 6 липня, урочище Левурда, що неподалік с. Стрільбичі Старосамбірського району, гостинно приймало в себе пластовий табір 81 куреня ім. о. С. Онишкевича (станиця Рудки).  Комендантом був Вовк І. Спринь, СМ.  Табір, який мав назву “Слідами Онишкевича”, мав на меті вишколити юнацтво куреня, тому програма була насичена та цікава.

Організацію табору повністю взяло на себе старше юнацтво куреня.  Хлопці складали програму, меню, список таборового виряду та бюджет, самостійно закупляли харчі та ін.  Підготовча робота була проведена на високому рівні, з притаманним для рудківських хлопців ентузіазмом.

1 липня 81 курінь ім. Онишкевича прибув на Левурду і одразу взявся до праці. За день було зроблено чимало –  облаштовані усі таборові споруди, кухня.  Програма йшла чітко як годинник, і цьому неабияк сприяла сонячна погода. Кожного дня для учасників були сюрпризи – чи то теренова гра, чи то рейнджерський кидок, чи спортові та інтелектуальні змаги. Між тим, для молодшого юнацтво були підготовані гутірки та інструктажі з ідеології Пласту, гурткового устрою, піонірки, сигналізації, природознавства, куховарення, та ін.  А вечорами усіх збирала до гурту неперевершена пластова ватра.

Завершальним акордом стала таборова сауна, яку спільно з старшим юнацтвом майстерно збудували члени кадри виховників куреня: ст. пл. В. Спринь,  ст. пл. Я. Масяк та ст. пл. скоб-гребець І. Сороківський.

Табір “Слідами Онишкевича” ще раз підтвердив, що в 81 курені панує братерство, а юнацтво сповнене запалу до пластування!

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment