З 28-го липня до 8-го серпня 2013р. На оселі “Писаний Камінь,” що в Огайо, ЗСА, відбувся Крайовий Вишкільний Табір XIV. На вишколі брали участь 19 юнацтва готуючи проєкти до третьої пластової проби. Також на таборі було приблизно десять виховників, та деякі відвідуючі члени булави. Команда КВТ XIV, ст. пл. скоб Антін Дурбак ПБ, комендант, ст. пл. вірл. Калина Дурбак Кн., писар, та ст. пл. вірл. Аня Вейлен Кн., бунчужна.

Кожний учасник табору КВТ мав, замість традиційного виховника, наставника-члена булави, який сам здав третю пробу та опікувався за прогресом здачі проєктів учасників до третьої проби. Програма КВТ складалася з цікавих проєктів, серед них реконструкція традиційного українського весілля, мандрівка з оселі до найбільших скель в Огайо, організація та вичищення підвалу адміністраційного будинку на оселі, теренова гра щоби вивчити структуру пластової старшини, екологіча випроба ефекту будови греблів в річці та інші. Також, велика частина таборування на КВТ включає виконання вмілостей, зокрема вмілість Три Пера, яку перейшли четверо з юнацтва – Руслан і Лукаш Онишкевичі з Вашиньґтону, Данило Яремчук з Ню Йорку та Надя Гриневич з Сан Франциско.

На цьогорічному таборі також продовжилися декілька звичаїв КВТ – вечір печення свинячних реберок, інтенсивний турнір вишибалу та вивчання танцю метушитисі (the Hustle) підчас виконання вмілості саланових танців. Варто згадати, що в булаві КВТ були двоє Сіроманців: Вовк Христофор Бей, СМ та Куцохвостий Юліян Гайда, СМ.

Куцохвостий Юліян Гайда, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment