Під час ЮМПЗ відбулась святкова зустріч 29-го куреня УСП-УПС «Сіроманці». В приміщенні Духовної Семінарії зібралось майже 30 Сіроманців з Української та Метропольної стеж. Провадив зібранням Стежовий Української стежі Вовк Юрій Леськів, СМ і член Племінного проводу Вовк Нестор Шуст, СМ.

Дуже велике значення для побратимів мала присутність на раді Начального Пластуна, Вовка Любомира Романківа, СМ, а також найбільша за всю історію куреня кількість Сіроманців з Метропольної Стежі, які прибули на ЮМПЗ. Це стало справді історичною зустріччю! Рада хоч і мала неформальний статус, але була дуже важливою, оскільки не частою є можливість зустрічі представників обох стеж в такому великому складі.

На початку Ради кожен Сіроманець відрекомендував себе товариству. Великою гордістю для куреня є присутність в наших рядах двох голів КПС: Вовка Д. Колесника, СМ (Україна) та І. Горківа, СМ (Польща), який на Раді отримав ступінь Куцохвостого.

Зустріч проходила в формі дружньої розмови, яка час від часу переривалась по тій причині, що багато Сіроманців активно задіяні в організації ЮМПЗ і повинні були відлучатись. Велике зацікавлення в товариства викликали розповіді старших Сіроманців про своє життя і пластові пригоди. Цікаво було слухати старших побратимів, які попри поважний вік залишаються молодими та своєю багаторічною Сіроманською дружбою засвідчують міцність Великого Племені та незламність його давніх традицій.

Проаналізувавши діяльність куреня відзначили добру активність як окремих Сіроманців, так і куреня загалом. Усі відзначили досить активну участь у святкуванні століття Пласту. Поміж іншого, згадки заслуговує активність Сіроманців у видавничій ділянці, оскільки велика частка друкованої продукції ЮМПЗ була результатом праці членів куреня, а фундаментальна праця «Пластовий альманах» є результатом понад півторарічної праці нашого побратима Вовка Ю. Леськіва, СМ. Окрема розмова була про КЕВТ «Вовча Школа 2012». Велике значення цьогорічного табору в тому, що була добра взаємодія Сіроманців з різних країв. Вовк Н. Шуст, СМ вручив Ю. Леськіву, В. Федораку та І. Сприню курінні признання та відзначення “Залізного Вовка” за активну діяльність в Племені.

Наприкінці учасники зустрічі підтвердили прийнятий на попередніх радах план праці куреня, а також було запропоновано ряд нових ініціатив. Зокрема, Сіроманці Степової зграї виявили ініціативу щодо створення нового юнацького куреня в Києві, видання цифрової збірки практичних пластових матеріалів, організації юнацького табору зі спеціалізацією по спортивному орієнтуванню. Ю. Леськів запропонував видати книжку про Івана Чмолу. Є. Матвіїв запропонував обдумати можливість організації Сіроманцями новацького табору.

Важливу настанову дав побратимам Начальний Пластун Вовк Любомир Романків, СМ, який сказав, що Пласт зараз як маленьке пташа, яке лише проклюнуло шкарлупу свого яйця, але ще не наважується зробити рішучий крок вперед. Але за спиною столітня історія і дух часу вимагає від нас, від нашої організації зробити цей крок і взяти в свої руки відповідальність за своє середовище , суспільство та країну!

Писар Української стежі Сіроманців
Куцохвостий Я. Масяк, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment