З 9 по 17 серпня 2012 р.Б. відбувся табір «Звук Лісу», в рамках І етапу ЮМПЗ – єдиний на сході України. На таборі Сіроманці Степової зграї виконували головні діловодства – Гостровух ст.пл. Рябокінь Руслан – бунчужний, Гостровух пл.сен.пр. Осипчук Дмитро – інтендант. А кандидат до куреня пл.сен.прих. Лозбяков Ігор – міністра зовнішніх зв’язків та політики.

Табір традиційно відбувся в затишному місці поблизу річки та села Червоний Оскіл, Ізюмського району, Харківської області. Юнацтво мало змогу отримати навички з орієнтування, журналістики, впоряду, самозарадності та іншого.

В часі табору відбулася мандрівка до водосховища, де відбулися веселі старти на воді та художні змагання з ліплення “русалок”. Також відбулася справжня прес-конференція, де акредитовані юнаки-журналісти мали змогу поставити запитання голові КПС Вовку Колеснику Дмитру, СМ та коменданту табору ст.пл. Шелудешевій Марині, ЧМаки.

Одне з відкриттів дня відбулося під сильним дощем з градом, попри те юнацтво ще голосніше співало, а дощу зовсім і чути не було. Після того у всіх був піднесений настрій і кожен з великим захоплення намагався врятувати свій намет від потопу.

В інший день до табору завітав лісник, який цікаво розповів про життя звірів лісу та про те, як потрібно себе вести серед природи. “Адже ми гості природи” – наголосив він. Окрім того, він провів невеликий опитник серед юнацтва та переконався, що пластуни вміють берегти життя та красу природи.

Протягом всього табору юнацтво вишколювало себе та здобувало навички різного напрямку. Кожен зміг для себе відкрити та здобути щось нове. По тому юнацтво всі разом, з виховниками та проводом відвідали ЮМПЗ у Львові, де отримали ще більше вражень та відчуттів.

Детальніше за перебігом подій на таборі можна було спостерігати на Пластовому порталі.

А більше фото в соціальній мережі vk.

Писар степової зграї
Гостровух Рябокінь Руслан

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment