з 26 по 28 червня 2011 року в Гантері (Ню Йорк), США, проходила 59 Велика Рада Племени Сіроманців, яка зібрала 20 побратимів-сіроманців з усіх куточків Америки та Канади. Серед присутніх було 12 Вовків, 4 Куцохвостих, 2 Гостровухів та 2 зацікавлених.

Програма Великої Ради включала багато важливих для Племени питань, пов’язаних із розвитком куреня в Метрополії та в Україні,  підвищення у ступенях та прийняття нових членів. Так, в  Плем’ї відновили членство Вовка Володимира Рудакевича, СМ. А Тато Куцих Богдан Кордуба, СМ іменував Гостровухами Шемуса Келлегера і Миколу Цьокала. Цього ж дня Плем’я “Сіроманців” поповнилося новими Вовками: А. Зваричем, П. Гадзевичем, Х. Беєм та С. Лесюком. Їх, після виконання усіх передумов, було іменовано на цей найвищий сіроманський ступінь.

Серед інших питань був звіт Племінного Вовка Ю. Годованця, СМ, котрий проінформував побратимів про осяги Плем’я за рік. Цікавим був звіт і заступника курінного УСП А. Зварича, СМ, котрий розповів, як пройшов рік для старших пластунів-сіроманців: заплановано виготовити футболки, наклейки на авта й придбати персні з вовчою головою для хусток; переведено мандрівний табір та відбуто зимову раду у Вашинґтоні. На МПЗ “Сіроманці” разом з куренем “Верховинки” організовують змаг куховарства, а на дефіляду придбано полотнище з написом куреня.

Особливою подією в часі Великої Ради стала посвята Племінного Прапора. На урочистій Службі Божій у церкві св. Івана Хрестителя посвяту перевів о. Степан Попко. Хорунжими були Вовки Павло Гадзевич, Богдан Кордуба і Стефан Лесюк.

Ці два дні Великої Ради були сповнені гарним гумором та відчуттям того, що наш курінь розвивається та міцніє. Побратими постановили наступну Ювілейну 60 Велику Раду провести на “Тризубівці” біля Філадельфії.

С.К.О.Б! Аву-у-у!

С.П.Риник

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment