Поблизу села Червоний Оскол, що у Харківській області, з 29 червня по 10 липня 2011 року вже вдруге проходив окружний юнацький виховний табір Донецької округи “Звук Лісу”. Комендантом табору був пл.сен. Геннадій Іванченко, бунчужним – Гостровух Борислав Ларін.

До табору з’їхалося юнацтво із Авдіївки, Донецька, Краматорська, Слов’янська, Чугуєва та навіть один учасник з міста Буча.

Із самого початку природа випробувала учасників рясними довгими дощами. Перше відкриття відбулося у дощовиках, а перша ватра – при світлі ліхтаря під тентом. Це спочатку трохи засмутило деяких учасників, здебільшого тих, хто був на таборі вперше. Але вже на другий день, коли зранку засвітило сонечко, всі були бадьорі та готові до активного таборування. Навіть незважаючи на те, що у другій половині дня знову почало заливати 😉

В програмі були заняття  із практичного пластування, історії українського костюму, мандрівки на байдарках та майстерки.

Зокрема, таборовики спробували себе у мистецтві орігамі – робили іграшкові одежинки із сувенірних доларових купюр 🙂 Не забули і про традиційний тереновий змаг “Жость”, особливістю якого є те, що всі точки так чи інакше пов’язані з брудом. Цей змаг вже втретє поспіль залишає одне з найяскравіших вражень в учасників табору.

Були також заняття і з журналістики. Таборовики мали змогу спробувати себе у ролі репортерів лісу та розказати про цікавинки свого життя на природі на сторінках таборового блогу http://my.plast.org.ua/zl2010/.

Кінець табору настав непомітно. Прощатися із друзями, що стали майже рідними, та обжитим місцем не хотілося, тож вирішили дочекатися і продовжити слухати Звуки Лісу в наступному році!

Гостровух Борислав Ларін


Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment