Надто вже швидко пролетів місяць червень – перший місяць таборового літа. Ми й не зчулися, як потрібно було повертатись додому з XIII Крайового новацького мистецького табору «Палітра епох», що тривав з 15 по 26 червня у смт. Чинадійово Мукачівського району.

Двоє побратимів, Вовк- Євген Матвіїв та Гостровух- Володимир Процюк, представляли курінь у проводі цього табору.

Легендою табору була мандрівка крізь віки, починаючи від античності, закінчуючи сучасною добою. Грізний Зевс в особі братчика Євгена пригрозив своїм дочкам-музам, що вижене їх з Парнасу, якщо вони не навчаться мистецтву.  Ось тут і почалось…

Новаки мали надзвичайне завдання – опанувати різноманітні види мистецтва та навчити цьому всьому дочок грізного Зевса. На таборі були представлені найрізноманітніші мистецькі ділянки: квілінг, пляшк-арт, батик, кусудами, малюнок на камінцях, валяння, ниткомаше, торцювання та багато іншого, з чим радо знайомились діти. Кожен зміг відчути себе митцем в тій чи іншій галузі, дехто навіть у двох чи трьох…

Природа дуже полюбила наш табір. Адже ясне сонечко не покидало нас ні на мить, хіба на ніч йшло відпочивати в Америку. Тому ми встигли все: зіграти у цікаві змаги та теренові ігри, пограти копанку та відбиванку, загоріти та накупатись на річці, відвідати два старовинні замки (Сент-Міклош  та замок графа Шенборна). Не можна не згадати і про мелодійні співи під гітару та запальні танці у стилі королівського бансу. Програма була настільки цікавою та насиченою, що після оголошення нічної тиші ми чули лишень тихе посапування втомленого та щасливого новацтва у своїх теплих ліжках.

Коронною на таборі стала фраза: «Братчику, правда день швидко закінчився?», дійсно, швидко, і не тільки кожен день, а й весь табір дуже швидко пролетів. Затих дзвінкий новацький сміх на базі, що чекатиме нас до наступного року на новій пригоді!!!

Інформацію подав Гостровух Володимир Процюк

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment