“Ти знай і пам’ятай” – цегорічне Крайовe Св’ятo Весни на пластовій оселі «Писаний Камінь», Огайо, США. Понад двісті юнацтва та близько сотні старших пластунів та пластових сеніорів прибули на ”Писаний Камінь” в Міддлфілд, Огайо щоб серед природи зустріти весну і відсвяткувати щорічне свято св. Юрія, патрона Пласту.

З’їхалися пластуни на це свято з Клівленду, Бофало, Рочестеру, Сиракюзів, Нью Йорку, Филаделфії, Неварку, і Вашинґтону . В суботу 25-ого травня табір загудів сміхом, взаємними привітами, та розташуванням учасників на місце таборування.

Програму свята приготовили та провадили члени старшопластунського куреня “Сіроманці”.

Комендантом свята був ст.пл. скоб Христофор Бей; бунчужним був ст. пл. гетм. скоб Андрій Зварич; бунчужна табору юначок була ст. пл. вірлиця Арета Бойко, а писарем був ст. пл. скоб Назар Небелюк. Кухонний заряд був в руках жіночого куреня ”Шостокрикі” під проводом пл. сен. Люсі Комічак. Протягом трьох днів табору біля 400 учасників та гостей прохарчувалося завдяки наполегливій праці куреня ”Шостокрилих”.

Відкриття свята відбулося в 3-ій годині пополудні. Після молитви, відспівання пластового гімну, відбулося піднесення українського та американського прапорів. Опісля бунчужний Андрій Зварич прийняв звіт від 9-ть куренів юнаків та 8-мох куренів юначок. Після відчитання наказу про порядок свята, були теренові гри та змагання. По закінченню ігор була загальна зустріч учасників. Вони мали нагоду вільно забавлятися, співати і приємно спілкуватися.

В неділю після молитви знову проводилися спортивні на теренові змагання. По Службі Божі, яка відбулася в неділю пополудні, учасники почали приготовку до ватри. Учасники збудували величезну ватру. Головною точкою на ватрі був успішно проведений відкіно-фест. Учасники приготовили надзвичайно цікаві і творчі відео програми. Біля розпаленої великої ватри стояв великий екран на якім висвітлювали відео-програми створені поодинокими куренями. На кінці, найкращі програми одержали нагороди. Вирізнені були слідуючі курені:

Похвальний відгук:

  • 20-ий курінь УПЮ-ок ім. Марти Борецької з Нюарк
  • 3-ий курінь УПЮ-ів ім. Івана Мазепи з Нью Йорк

Найкраще акторське відіграння:

  • 31-ий курінь УПЮ-ів ім. Івана Виговського з Пассейк

Кіноматографія:

  • 5-ий курінь УПЮ-ів ім. Петра Сагайдачного з Нюарк

Найкраще відео

  • 31-ий курінь УПЮ-ів ім. Івана Виговського з Пассейк

В понеділок 27-ого травня після молитви, відбулося закриття цегорічного Свята Весни. Прощаючись з старими і новими друзями, учасники сідали до автобусів і вирушали до дому.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment