IMG_3263Традиційно організація табору розпочалася задовго до його початку. Комендант табору (ст. пл. Олеся Мороз, Гр) запросила до проводу: бунчужним – Куцохвостого Руслана Рябоконя, СМ; виховниками та інструкторами – Гостровухів Богдана Швидкого, та Михайла Шерстюка.

Перша передтаборова організаційна зустріч відбулася в столиці України, де провід з’їв не один кг морозива та обговорив дедлайн незліченої кількості завдань, кожне з яких потребувало уваги та максимальної відповідальності. Протягом всього часу до табору кожен виконав немало роботи: дехто виготовив таборову символіку, дехто плідно попрацював над програмою, дехто вирішував організаційні моменти, кожен інструктор підготував свої інструктажі, а учасники виконали немалий обсяг перед таборових завдань.

Плідна праця завжди має свій результат. Шестеро членів проводу рушили потягом з Києва назустріч пригодам. Перед самим відправленням Сіроманці мали змогу зустрітися ще з одним членом Степової зграї – Вовком  Дмитром Колесником, СМ. В рамках даної зустрічі обговорили підготовку до майбутньої Стежової ради.

До ПТМ «Сокіл» таборовики відправились з м. Івано-Франківська, по обіді 8 серпня 2014 р.Б.. Три години подорожі «прекрасними» дорогами даного регіону були сповнені «гуцульськими жартами» від водія, побажаннями «щасливої дороги» від місцевої ДАІ, міцним сном втомлених першими гутірками учасниками, та незабутнім написом «Альпінпарк. 11 км ям, але воно того варте».

В рамках табору відбулися КВВ УПЮ ч. 137, КВДЧ ч. 39. Програми вишколів були майстерно переплетені з інструктажами практичного пластування, іграми, майстерками, танцями та співами, незабутніми ватрами та вогниками. Кожної неділі після участі в службі божій у церкві с. Кузьминець Рожнятівського району Івано-Франківської області таборовики мали цікаву програму. У першу неділю відвідали митрополичі палати на Підлютому та колишню новацьку оселю на Остодорі. Наступної неділі мали захоплюючу мандрівку на гору Верх-Сехліс (1356 метрів над рівнем моря): початок маршруту зустрів нас великим насадженням малини, на якому неможливо було не зупинитися. Підкріпившись, учасники рушили вздовж річки Тодор, по тому, долаючи круті схили, підкорили гору. Мальовничі краєвиди були того варті! Перепочивши, ми спустилися в урочище Сокіл, де, здолавши ще кілька перепон, дісталися до місця таборування.

Табір відвідали Голова ГПБ пл. сен. кер. Марта Кузьмович, Гр; ґенеральний секретар ГПБ ст. пл. скоб Назар Зелінка, ОЗО; заступник Крайового Булавного УСП ст. пл. Наталя Зелінка; скаут з Еквадору Мауріціо Морено; також завітали скаути з Чехії та Словаччини, які прочитали гутірку про Міжнародний скаутинґ; пл. учас. Орест Терещук з Польщі. Гутірки та інструктажі прочитали Голова ГБ УСП ст. пл. Леся Рудчук, Гр, Крайовий булавний ст. пл. Максим Студілко, ОЗО, заступник голови КПР пл. сен. праці Юрій Юзич, ОЗО.

Ще до таборовиків на ПТМ «Сокіл» приїздили керівники районної та обласної держадміністрацій. Також у складі цієї делегації був присутній начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Сіроманець Федорак Володя, СМ

«Життя в Пласті» запам’яталось учасникам та членам проводу перш за все дружньою та позитивною атмосферою. Усі 13 днів таборування минули мов на одному диханні, проте залишили по собі величезну кількість приємних та радісних моментів та нових знайомств. Були присутні учасники з різноманітних регіонів України – від галичан та буковинців до жителів Харкова – столиці Слобожанщини. Для декотрих з них табір відкрив новий світ під назвою Пласт, для інших – наново запалив ту майже згаслу іскру пластування в серці.

Гостровухи, які там побували 🙂
Фото учасників та гостей ЖвП’14

Трішки «пластування: Live» на Пластовому порталі
Більше фото тут

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment