IMG_3064Пластова оселя “Вовча Тропа” в Іст Четгем, Ню Йорк розпочала таборовий сезон під синим небом в суботу 5го липня 2014 року. Таборовики, виховники, батьки, та гості зібралися на спортовій площі на офіційне відкриття таборів. Писар, ст. пл. Ляриса Оприско Попель, ЧП, оголосила 2014 річний клич передано Крайовою Пластовою Старшиною: «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне». Подруга Оприско додала, “Український славний поет Тарас Шевченко написав ці слова і хоча вони були написані понад 150 років тому, ми бачимо і чуємо, що ці слова далі лунають в душі.

Наші брати і сестри, які стояли на Майдані місяцями стояли об’єднані з гарячими серцями, і ніколи не стратили надію. Так само ми пластуни, таборовики з`єднані тут сьогодні. Ми велика Пластова Родина з серцями наповнинеми вірою яку вік не прохолоне. Слава Україні!” Усі присутні, одно хвилинною мовчанкою, віддали пошану Небесній Сотні які героїчно загинули на Майдані та тим які ще по нинішниий день віддають життя за єдність та суверенність України.

На відкриттю були присутні всі члени Окружної Таборової Комісії (ОТК) Вовчої Тропи як також члени Крайової Пластової Старшини (КПС): Крайовий Комендант Таборів – пл. сен. Туня Білик-Шатинська, Лісова Мавка і Референт Юнацького Вишколу – ст. пл. вірлиця Адя Кнігницька, Спартанка. Приємно було привітати та представити члена Головної Пластової Булави (ГПБ): Головний Булавний Уладу Пластового Юнацтва (УПЮ) та бунчужний свята – ст. пл. скоб Іван Спринь, Сіроманець з України. Друг Іван таборує на Вовчій Тропі вже друге літо у таборі юнаків.

Всіх таборовиків на Оселі числиться 282. Провід Таборів такий: табір новачок – комендантка ст. пл. Оленка Олесницька, бунчужна ст. пл. Гануся Грабовська, писар ст. пл. Оксана Крамарчук; табір новаків – комендант ст. пл. Андрій Лазірко, Хмель, бунчужний ст. пл. Андрій Тарасюк, писар ст. пл. скоб Андрій Шатинський; табір юначок -комендантка ст. пл. вірлиця Христина Темницька, бунчужна ст. пл. Катя Мулик, писар ст. пл. Калина Івасиків; табір юнаків – комендант ст. пл. гетманський скоб Андрій Зварич, Сіроманиць, бунчужний ст. пл. скоб Олесь Пілецький, писар ст. пл. скоб Іван Спринь, Сіроманець.

В неділю 20го липня, відбулося святкування 20-ліття Початкового Табору. Курінь Спартанки, провадять цим табором вже 20 років. Початковий Табір є спеціалізований, одно‐тижневий табір для наймолодших новаків та новачок.

Метою табору є полегшити перехід до 3‐тижневого пластового табору, та навчити дітей самозарадність. Цей табір є для дітей від 6 до 7 років, говорять по-українськи, та одержали жовту хустку.

Голова ОТК, пл. сен Дарка Темницька, Чортополоха відзначила та подякувала щедрим фундаторам оселі, а особливо Kредитівці Самопоміч в Ню Йорку яка пожертвивала $35,000 на розбудову кухні, Пластові Фундації в Ню Йорку за $20,000 пожертву на розбудову кухні, та Народному Домі в Пассейку за $5,000 пожертву на направи в каплиці. Подруга Дарка рівнож подякувала куриневі Чортополохи за надзвичайну щиру пожертву $14,000 призначену на потреби таборовиків. Де б Ви не заглянули побачите зміни на оселі завдяки цеї пожертви. Цього річні потреби і направи включали нову добудівку до кухні на збережання харчів, новий дах на кухні і їдальні, нові підлоги в буфеті та шпиталику, нові крісла в буфеті, в таборі юначок нові туші та відновлені столи в їхній їдальні, нові Coleman Stoves вжиті на юнацьких прогульках та нові вітраки в новацьких бараках. Ваші пожертви та час, сприяють приємне та більш пам’ятне перебування всім учасникам таборів.

Від 1953 року пластуни з різних сторін Америки таборують на цій оселі. Серед чудової природи та між своїми друзями таборовики мають нагоду збагатити своє пластове знання та співжити з однолітками. Тут творяться дружби які залишаються на ціле життя. Вовча Тропа є одною із декількох пластових осель в США. Вона є найбільша пластова оселя і на думку багатьох таборовиків найбільш мальовнича. Гористий терен, пахучі ліси та квітучі поляни нагадують гори Карпати. Через останніх 60 років тут таборували тисячі пластунів і відбулися багатолюдні ювілейні пластові зустрічі. Більше інформацій про Вовчy Тропy можна знайти на елєктроннні сторінці www.vovchatropa.org. Запрошуємо усіх загостити на нашу Вовчу Тропу.

За матеріалами Пластового порталу

Довідка від http://sm.plast.org.ua/

На Вовчій Тропі цього року таборували 4 Сіроманці. Куцохвостий М. Сьокало, СМ був братчиком на таборі новаків. Табором Юнаків “Мандрівка без кінця” провадила Сіроманська команда: комендант Вовк А. Зварич, СМ, бунчужний Куцохвостий О. Пілецький, СМ і писар – Вовк І. Спринь, СМ.

Більше про табори  можна прочитати тут і тут.

Більше фото тут

 

Фото А. Зварича, СМ і М. Мулика

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment