В перші вихідні зими Гостровухи Степової зграї – пл. сен. пр. Осипчук Дмитро (комендант), ст. пл. Рябокінь Руслан (бунчужний), пл. сен. прих. Лозбяков Ігор (заступник коменданта з технічних питань) організували та провели вишкіл з лисячого бігу (орієнтування).

Проведення та організація такого вишколу розпочалася заздалегідь. Плідна праця над такою подією за півтора місяця дала свої плоди. Такий вишкіл проводиться вперше на рівні краю. Загалом учасники були присутні з п’яти станиць – Авдіївка, Донецьк, Київ, Краматорськ та Слов’янськ.

Програма вишколу була побудована таким чином, щоб після кожної гутірки учасники мали практичне заняття. Слід відзначити, що місце проведення вишколу було дуже вдало розташоване, адже знаходилося посеред професійної намальованої спортивної мапи з масштабом 1:10000 та 1:5000.

В перший день учасники вишколу знайомилися з мапою, їх різновидами, вчилися застосовувати азимут, орієнтуватися за небесними світилами. Після вечері гості столиці України мали прогулянку містом, де могли побачити центр, стадіон ФК «Динамо», літній театр, Маріїнський парк та інше.

Другий день видався не менш вдалим ніж попередній. Учасники вишколу мали змогу випробувати себе в змаганнях районного рівня, слухати інші, не менш важливі гутірки – лінійний хід, «Трейл – О», малювання шкіців,планів.  Опісля,  учасники вишколу склали опитник та малювали свою версію шпіцу навколишньої території. По тому, традиційно, на закритті були вручені посвідки та відзначки. Також були вручені подяки – ст. пл. Шелудешевій Марині, ЧМаки за допомогу в організації харчування учасників вишколу та сприяння у доброму настрої; пл. сен. прих. Лозбякову Ігорю за допомогу в технічній організації вишколу та налагодженню тиші між учасниками вишколу; пл. прих. Королю Артему за допомогу в організації дистанцій зі спортивного орієнтування для учасників вишколу.

Гостровух Р. Рябокінь

2 коментарі

  1. вау! навіть з Краматорська хтось був?(:smile:)

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment