11-13 травня 2012 року, поблизу села Устя Миколаївського району, відбулося традиційне Свято Весни Львова та Львівської округи. У цьому таборовому злеті взяли участь понад 600 учасників з численних куренів та станиць області та Львова. Традиційно у ньому взяли участь і вихованці Сіроманців.

Деякі Сіроманці були присутні особисто, зокрема Гостровух Олесь Терлецький та Вовк Павло Лабінський, СМ. При першій же нагоді побратими зустрілись, поспілкувались, обмінялись думками щодо таборування та планів на літо. Проте не багато часу було на балачки, бо кожен мав багато роботи на Святі Весни. Значні успіхи роблять Хирівські пластуни, яких очолює Гостровух Олесь Терлецький. Не так давно створений пластовий осередок в Хирові був на СВ як окрема структурна одиниця і показав хороші результати в окремих змагах. Вовк Павло Лабінський, окрім іншого, брав участь в організації змагу з ПМД.

Погода на святі була сприятлива, проте не без дощу: в суботу ввечері спека різко змінилась на холод, а вночі падав дощ. На СВ панувала весела атмосфера, лунала музика, діти сумлінно працювали та брали участь у різноманітних змагах. Оскільки темою цьогоріч був пластовий черевик, то на брамах багатьох підтаборів висіло взуття різного розміру :), хоча також були і значно креативніші проекти.

А вже наступних вихідних, 18-20 травня, частина Підкарпатської зграї поїде в гості до Подільської зграї на Тернопільщину. В ці дати Вовк С. Юзик, СМ буде комендантом Свята Весни Тернопільської округи. Деталі про це СВ читайте згодом на нашому СМ-сайті!

Детальніше про Свято Весни Львівської округи можна прочитати на Пластовому порталі.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment