30 квітня 2012 року, у другий день заходу, на Форум завітали пластуни-члени Національної Ради НОСУ ст. пл. вірл. Оленка Галушка, ЧХ і ст. пл. скоб Дмитро Колесник, СМ (голова Крайової Пластової Старшини України). У цей день Форум відвідали також гості з числа представників влади та Євразійського скаутського Комітету і Бюро.

Організатори заходу влаштували гостям екскурсію по терену таборування, після чого нагодували смачним обідом. Варто зазначити, що учасниками Скаутського Форуму, окрім скаутів-членів НОСУ, інших скаутських організацій та волонтерів соціальних служб, стали також 20 пластунів станиць Київ і Вінниця. Загалом на захід завітало понад 1500 учасників.

В рамках Конференції “Сутнісні характеристики скаутингу”, яка відбулася у той же день, Вовк Дмитро Колесник, СМ відповідав за модерацію однієї з 5-ти секцій (“Обов’язок скаута перед Батьківщиною: суть діяльності і реалізації”). Оленка Галушка була експертом у секції інтеграції у світовий скаутинг, Наталя Кияк – доповідачем у секції інновацій у скаутському русі.

Значним позитивом Форуму (за оцінками 2-го дня) є велика кількість різноманітних елементів програми, організацію яких забезпечували як власне скаути, так і залучені фахівці. Приємно було також зустріти скаутів, з якими пластуни потоваришували під час спільної участі у Світовому Джемборі у Швеції 2011 року. Маємо надію, що спілкування зі скаутами продовжиться під час Ювілейної Міжкрайової Пластової Зустрічі у серпні 2012 року.

Всі фото з сайту ВМГО “НОСУ”.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment