6 травня в Сокальській станиці відбувся традиційний, уже п’ятий за рахунком, ювілейний пластовий фестиваль, присвячений святу Св. Юрія. Цьогоріч він був найчисельнішим за останні роки, і не дивно, адже станиця поступово збільшується кількісно і якісно. Також в гості на фестиваль прибули пластуни станиці Хлівчани.

В програмі фестивалю крім традиційних церемоніалів, а це прийом в новацтво, творчих виступів, презентацій діяльності осередків, пластової ярмарки, відбулися цікаві мистецькі ділянки: скульптура, писанкарство, орігамі, бісероплетіння та інші, їх провадили митці Сокальщини і батьки пластунів. Активні гуртки були нагороджені станичними подяками, а кожен пластун одержав на згадку календар з світлинами відомих пластунів сокальчан: Сидора-Шелеста, Климіва-Легенди, Андрія Пясецького, Петра Саноцького, Галини Гарасовської, а також світлини відновлення Пласту на Сокальщині з 90-х років.

Активно долучилися до проведення фестивалю станичний Сокаля пл. сен. Євген Матвіїв, СМ та кандидат до куреня «Сіроманці» ст. пл. Володимир Васьків.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment