Вже вкотре пластуни станиці Чернівці проводять Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства для прихильників та зацікавлених пластовою ідеєю людей, старших 18 років. У суботу зранку у пластовій домівці станиці Чернівці зібрались учасники вишколу з Івано-Франківська, Снятина, Чернівців та Берегомету. Прослухали декілька гутірок  і організовано виїхали до основного місця проведення КВДЧ ч. 26 – міста Вижниці. 

Після обіду знову поринули у пластовий світ абревіатур, скорочень, специфічної мови та незнайомих термінів. Між кожною гутіркою учасники мали змогу розслабитись, погравши в різноманітні ігри та зігрівшись гарячим чаєм і смачним печивом. Окрім традиційних гутірок з типової програми КВДЧ, Гостровух Ігор Наконечний читав фірмову гутірку «Навчання за допомогою інтернету», в якій передав свій досвід проходження безкоштовних онлайн курсів від провідних ВУЗів світу. Ввечері для багатьох учасників вперше відбувся ще один пластовий церемоніал – ватра. Гуртки представляли свої назви та показували імпрези на тему «Наші пластові мрії». Співали пісень, гралися в екстрасенсів та сімейку Адамсів. А на завершення ватри комендант вишколу Таїсія Наконечна передала символічну іскру кожному учаснику зі словами: «Будь іскрою, як мрієш бачити багаття…».

Під час тихої ночі кожен охочий міг спробувати свої сили у психологічній грі «Мафія» та пофантазувати, назвавши себе капітаном, парашутистом або науковцем, чи навіть стюардесою Жанною або валізкою. Наступного дня учасники продовжували дізнаватись про Національну скаутську організацію Пласт від інструкторів. Перед обідом всі написали опитник та висловили свої побажання, прохання та завваги до проведення вишколу.

На закритті учасників повідомили про зарахування та відбуття вишколу, надавши посвідки. Задоволені та стомлені фотографувались і повертались додому. Сподіваємося, після цього вишколу побільшає прихильників не лише в Станиці Чернівці а в і курені «Велике плем’я Сіроманці» 🙂

 За матеріалами Пластового порталу

Гостровух Ігор Наконечний

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment