Нарешті усім вітання з Австралії, з Ювілейної Міжкрайової Пластової Зустрічі. Вчора тут вже відбулося відкриття, де коменданти усіх уладових підтаборів прозвітували про загальну кількість учасників – 205 осіб з Австралії, Канади і України. Власне це рівно 200 з Австралії, 1 з Канади і 4 з України. Окрім учасників на ЮМПЗ є також підтабір “Татівка”, де живуть батьки пластунів, СУМівці, колишні пластуни. Під час відкриття піднімали одразу 3 прапори – державний прапор Австралії, прапор україни і прапор 100-ліття Пласту, який був мені переданий в Україні Юрієм Наконечним для Австралії.

Подорож до Австралії була досить довгою, але приємною і цікавою (про це детальніше на FaceBook). Сама тільки думка про те, що за 2 дні перенесуся з дощової київської зими у сонячну літню Австралію, зігрівала. В аеропорту Кінгсфорд Сміт в Сіднеї о 8 ранку 25 грудня (в україні це був ще вечір 24-го) мене зустрів ст.пл. Петро Клочко, ЛЧ, станичний станиці Сідней, після чого трохи показавши місто, відвіз мене до свого помешкання у районі Менлі на узбережжі. Таким чином я за перші 2 години перебування у Австралії здійснив 2 бажання – побачив сіднейську Оперу і пірнув у теплу воду Тихого океану.

Третє бажання – побачити кенгуру – здійснилося наступного дня вже на території ЮМПЗ. Кенгуру тут іноді ходять просто поміж табору і майже не бояться людей.

Під час відкриття з привітальним словом виступив голова КПС Австралії ст.пл. Пилип Боте, станичний станиці Сідней (яка була головним організатором) ст.пл. Петро Клочко і голова оргкомітету пл.сен. Богдан Гузій.
Отож, ЮМПЗ розпочалося. Далі буде.

СКОБ! Авууу!

Вовк Дмитро Колесник, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment