Від 20 червня в Україні – Племінний «Сіроманців» Вовк Нестор Шуст, СМ. Протягом п’яти днів друг Нестор з дружиною Ніною та онуком Матвієм перебували у Києві, де оглянули чимало культурних та історичних пам’яток, здійснили мандрівку Дніпром.

Щодня Вовк Н. Шуст, СМ спілкувався з поодинокими  членами Степової зграї, а 24 червня відбулася спільна зустріч за вечерею. Степовики і племінний «Сіроманців» поділилися інформацією та думками про життя-буття Сіроманського товариства в Україні та Метропольній стежі, жартували, говорили про плани на майбутнє. Учасниками цих чудових сходин за участі пл. сен. Нестора Шуста, СМ, були зграйовий степовиків Вовк Сергій Летенко, СМ, Куцохвостий Дмитро Колесник, СМ та Гостровухи Роман Бдайцієв і Андрій Гарбузюк.

У суботу та неділю (26-27 червня) родина Шустів вже оглядала Львів. Попри насичену програму перебування у місті  Лева, друг Нестор знайшов час і для сходин з членами Підкарпатської та Подільської зграй Української Стежі.

Головною подією зустрічі було іменування Вовченятами трьох нових зацікавлених куренем: ст. пл. Ярослава Масяка з Рудок та ст. пл. прих. Віталія Харука з Жовкви (Львівщина), а також пл. сен. Володимира Федорчука з м. Підгайці (Тернопільщина). Окрім цих нових побратимів, учасниками сходин і зустрічі з Племінним Н. Шустом, СМ були Вовки: Сергій Юзик, СМ,  Юрій Леськів, СМ, Іван Спринь, СМ; куцохвості: Павло Лабінський, СМ та Петро Борис, СМ; Вовченята Олександр Терлецький, Євген Матвіїв та Андрій Пельдер.

Підкарпатці та члени Подільської зграї почули цікаву розповідь друга Нестора  про славні роки пластової праці «Сіроманців» на Американському континенті, обмінялися дарунками, передали вітання  учасникам Великої Ради «Сіроманців», яка відбудеться незабаром, а Вовк С. Юзик, СМ продемонстрував побратимам ескіз майбутнього племінного прапора. Цей початковий варіант справив на усіх надзвичайно гарне враження.

Кілька  днів, протягом яких родина Шустів перебуватиме в Україні, буде присвячено огляду цікавих місць Івано-Франківщини. При цій нагоді друг Нестор планує зустрітися з Сіроманцями Карпатської зграї.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment