Вже усталеною традицією для членів Української стежі “Сіроманців” є участь у відзначенні річниці створення Української Головної Визвольної Ради. Свято щороку, починаючи з 1992-го, відбувається у другу неділю липня на території Спортивно-туристичного оздоровчого табору “Прикарпаття” ім. Кирила Осьмака в с. Сприня Самбірського району (Львівщина).

Щоразу, коли у попередні роки відбувався табір “Вовча Школа”, його учасники відвідували згадані терени і були активними учасниками святкової програми.

Цьогоріч “Вовчу Школу” не проводилося, натомість Сіроманці стали активними в організації іншого табору – на І Пробу УПЮ “Тінь лісу” (комендант – Куцохвостий Петро Борис, СМ). Саме його учасники і прибули у Сприню, а з ними – юнацтво станиць Самбір та Рудки. Таким чином, понад 80 пластунів Львівщини гідно репрезентували пластову організацію на цьому велелюдному патріотичному здвигу.

Прикметно, що важливою ознакою відзначення річниці створення УГВР стає основний – об’єднавчий момент. Отож з кожним роком партійна і інша сивмоліка перестає домінувати. Свідомі громадяни беруть участь у цих святкуваннях під державними синьо-жовтими кольорами. Позитивний приклад у цьому подають пластуни. Цього року кожен з таборовиків чи юнак або юначка згаданих станиць тримали у руках саме державні прапори.

Ще одним важливим моментом урочистості, який відбувся одразу ж після спільної молитви перед Пам’ятним знаком творцям УГВР, стало складання пластовим юнацтвом Присяги, яку переводив Вовк Ю. Леськів, СМ. Ця коротка урочистість справила таке враження на громаду, що потім кожен з майже двадцяти промовців у своєму виступі згадував або цей момент, або Пласт загалом, або потребу більшої уваги до виховання підростаючого покоління.

У Сприні минулої неділі, 11 липня, зустрілися і коротко спілкувалися Сіроманці П. Борис, Є. Матвіїв, Я. Масяк, І. Спринь та Ю. Леськів.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment