OLYMPUS DIGITAL CAMERAУпродовж двох тижнів чернівецькі пластуни брали участь в екологічній акції «Врятуй життя дереву», збираючи макулатуру. Адже відомо, що 60 кг паперу, який іде на переробку, може врятувати одне дерево від вирубки, а отже, це невеликий, проте впевнений крок у збереженні екосистеми нашої планети. Тож цей проект є дуже важливим і потрібним, він є довготривалим.

Перший етап відбувся навесні, тоді чернівецькі пластуни власними силами зібрали  140 кг макулатури, а це означає, що врятували життя двох дерев. Під час другого етапу, який відбувся в жовтні і днями завершився, зібрали 200 кг і врятували ще 3 дерева. Наступного разу плануємо зібрати більше. 

Учасники проекту збирають макулатуру в себе вдома, в сусідів, на роботі, в офісах тощо. Потім здають заготівельникам Чернівецького обласного товариства УТОС, які відправляють її на переробку і з переробленого вже паперу виготовлятимуть власну продукцію – папки-швидкозшивачі.

Збір макулатури планується проводити двічі на рік, а за виручені кошти пошиємо екоторби.

Проект створений для здобуття ступеня “Вовк” на таборі “Вовча Школа” в рамках програми розвитку екологічного пластування.

3 коментарі

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment