Реєстрові козакиКожного року станиця м. Сокаль планує виїзні акції, мандрівки, оскільки до станиці входить декілька осередків, то діти мають змогу побувати у різних куточках Сокальського району. Цього року  всі сокальські пластуни зібралися у  мальовничому  селі Куличків. Також були запрошені пластуни з м. Червонограда. Цьогорічна міжстанична акція проходила під гаслом «Скарби нашої нації».

У кожної нації свої цінності, надбання, та наша держава дуже багата на духовні скарби, які ми повинні  цінити. Найбільший та найцінніший  скарб – це наша християнська віра, яку ми повинні зберігати та дотримуватися.  На знак цього, що ми добрі християни свято пластуни  розпочали з молитви, а саме зі Святої Літургії, яку відслужив отець Іван Копровський, настоятель місцевого храму.

Не можна не згадати про ще один скарб – це наша історія, а  саме вагома сторінка  державності  – козацтво.  Зараз багато людей  – відчайдухів хочуть відродити добрі козацькі традиції і, напевно тому на наших теренах є Українське Реєстрове Козацтво, члени  якого були запрошені на пластову акцію. Багато привітань та подарунків  отримали від наших гостей, за що ми їм дуже вдячні. Справжня козацька гармата стріляла з такою великою потужністю, що можна було відчути  хвилю від сили звуку. Також на свято завітав голова Великомостівської міської ради Ярослав Ройко, який звернувся до всіх з вітальним словом.

Для новацтва старшина підготувала теренову гру, де діти повинні були «прочитати» карту і віднайти скарб, який за легендою залишив сам Богдан Хмельницький. Вони всі справилися із завданням та відкопали «Послання нащадкам».

Юнаки і юначки мали змогу вправлятися на активітетах. Старалися влучно стріляти, вправно їздити верхи на конях. Говорили про безпеку у природі та робили на згадку пластовий герб на мистецькій ділянці.

Особливу підтримку та козацький дух пластуни відчули коли  з польової  кухні доносився приємний запах кулішу та рибної  юшки. Смачним козацьким обідом пригощали всіх.

Свято продовжилося на традиційні пластові ватрі, де під тріск від вогню співали українських пісень. Можливо в  ті хвилини хтось собі згадував таборове літо,а  хтось  шкодував, що так швидко закінчився день.

Всі з гарним настроєм  наприкінці дня роз’їхалися  додому, і, мабуть, невелике  село Куличків  надовго запам’ятає цю історичну подію.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment