До свята Покрови Пресвятої Богородиці, покровительки  козацтва і всього українського лицарства Тернопільська округа Пласту – НСОУ отримала довгоочікуваний, але, як виявилося, і несподіваний зараз подарунок — ноутбук — від Всеукраїнського Благодійного фонду «Дитячий світ». Ноутбук буде презентований пластунам округи на черговому Окружному Пластовому З’їзді, який відбудеться 13 листопада. А наразі провід округи вдячний за цей сюрприз Президенту ВБФ «Дитячий світ» пластуну-сіроманцю Вовку Сергієві Летенку.

Мобільний комп’ютер разом з відеопроектором, який надає Тернопільська станиця, дасть змогу проводити медіа-презентації Пласту в студентських аудиторіях, учнівських класах, на різноманітних семінарах і зустрічах для вчителів і виховників молоді, катехитів і священиків, на вишколах, які часто проводить округа в містах і селах Тернопілля. До цього часу неодноразово приходилось або возити громіздкий стаціонарний пластовий комп’ютер і проектор, або задовільнятись друкованими буклетами чи флаєрами.

До речі, найближча така зустріч, маємо надію, відбудеться наступного тижня в Бучацькому колегіумі, елітному навчальному закладі, який діє при монастирі оо.Василиян. (детальніше на http://buchachkolegium.at.ua)

У серпні цього року, в часі Малої Ради ми мали екскурсію в монастирі, яку провів для нас один з духівників колегіуму. Очевидно, ми справили гарне враження на отця-духівника, а його щира зацікавленість Пластом згодом дала змогу налагодити контакти та зацікавити пластовою методою виховання молоді керівництво навчального закладу. Отож, сіроманці можуть потішитися, що завдяки їм, дасть Бог, постане новий (а може і не один) юнацький пластовий курінь.

До Пласту вже зголосилося два десятки юнаків. Наразі їх провадять двоє учнів, які юнакували до вступу в колегіум у Зборові і Підгайцях, а також викладач іноземних мов. У них є багато завзяття і бажань і вони просять допомоги навчити їх пластуванню.

Перефразовуючи А. Сент-Екзюпері, ми є в деякій мірі відповідальними за тих, кого ми «породили».  Враховуючи специфіку даного навчального закладу (де юнаки віком 14-17 років перебувають круглодобово), запрошую всіх побратимів-сіроманців, виховників, а особливо освітян, долучитися до цієї справи, а може і стати опікунами нового куреня.

пл.сен. Сергій Юзик, СМ

Голова Тернопільської округи


Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment