Юнацький курінь ім. засновника Пласту д-ра Олександра Тисовського засновано у Самборі (Львівщина) 12 лютого 1997 року. У той час до його складу входили три гуртки, виховниками яких були старші пластуни Юрій Леськів, Ігор Боровський та Назар Праць. Швидко промайнув час, і ось цього року тисовцям виповнилося вже 15 років. З цієї нагоди у залі Самбірської гімназії 10 березня зійшлися теперішні юні члени куреня (представники гуртків «Мустанги», «Білі тигри» і «Соколи»), а також гості – юначки куреня ч. 32 ім. Олени Кульчицької, станична пластова старшина.

Пл. уч. Степан Куцик розповів учасникам свята про історію куреня, про усіх курінних, першим з яких був пл. розв. Ігор Шийко. Референт УПЮ і колишній курінний ст. пл. прих. Тарас Щепаняк згадав усіх скобів, вихованих в курені, а це: Олексій Микитко, Володимир Карпінець, Іван Спринь, Іван Сороківський (який, юнакуючи в тисовцях, другим в Україні був іменований скобом-гребцем) і, власне, він – Тарас Щепаняк.

До привітального слова ведучий свята ст. пл. прих. Василь Гуч запросив станичну ст. пл. Ксенію Рондяк, а також незмінного зв’язкового протягом усіх 15 років Вовка Ю. Леськіва, СМ. Крім цікавих моментів з життя куреня, друг Юрко за допомогою проектора на великому екрані продемонстрував юнацтву маловідомі світлини з життя засновника скаутингу Роберта Бейден-Пауелла, річниця з дня народження якого припадає на лютий, і співзасновника Пласту Івана Чмоли, який народився 6 березня 1892 р.

Потім звучали пластові пісні, привітання від гуртків юначок, частування ювілейним тортом та іншими смаколиками, а на завершення – святковий феєрверк. Від символічних 15 пострілів небо вкрилося різнобарвними вогниками.

  
  

  

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment