Благодійна акція «Хижий слід», спрямована на збереження вовків в Україні, стартує 5 червня 2010 року. Кампанія ініційована Київським еколого-культурним центром і реалізується з 2006 р. Сьогодні до цієї ініціативи приєдналися Київський зоологічний парк і Група компаній «Вольф».

Вовк перебуває поза законом в Україні. У порушення Бернської конвенції, вовка в Україні знищують усіма можливими способами, у будь-який час року, не шкодуючи маленьких вовченят і вагітних вовчиць. За вбивство вовка дають премію 100 грн. Місця проживання та міграції вовків ніяк не охороняються, немає жодного спеціалізованого заказника для охорони вовка.

Разом із тим, вовка внесено до Червоної книги МСОП (IUCN), Європейського червоного списку; як червонокнижковий вид охороняється в Польщі. Вовк, красива та розумна тварина, грає величезну роль в екологічних процесах, є «санітаром лісу» й символом дикої природи України. Щоб зробити свій внесок у реалізацію кампанії з охорони вовків в Україні, слід придбати зображення відбитка вовчої лапи в касах і на території Київського зоопарку до кінця літа.

Кошти, отримані під час акції, будуть спрямовані на реалізацію кампанії з охорони вовків в Україні. Протягом терміну дії акції «Хижий слід» можна буде спостерігати за кількістю зібраних коштів, а також за їх використанням для реалізації конкретних заходів на офіційних сайтах організаторів.

6 червня 2010 року, у Всесвітній день охорони довкілля, в Київському зоопарку пройде акція «День вовка». Він відкриває цикл заходів, що будуть проводитися протягом усього літа, адже Київський зоопарк приєднався до інформаційно-просвітницької кампанії Європейської асоціації зоопарків і акваріумів (ЕAZA), яка цьогоріч присвячена хижакам місцевої фауни.

Вовки в Київському зоопарку жили та експонувалися традиційно протягом всієї його вікової історії. Сьогодні в зоопарку живе пара вовків, які наприкінці 90-х років були привезені з Рівненського зоопарку. Вони живуть у просторому вольєрі з великою кількістю рослинності, полюбляють рити нори, а ввечері та вночі часто «співають».

У цей день усі бажаючі можуть дізнатися більше про цих хижаків від співробітників зоопарку, взяти участь у миттєвих зоовікторинах для дітей та дорослих. На відвідувачів чекають рухливі ігри з аніматорами та боді-арт.

Сайти організаторів благодійної акції «Хижий слід»:
http://ecoethics.ru/
http://zoo.kiev.ua/
http://wolf.ua/

Закликаємо усіх пластунів підтримати цю ініціативу!

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment