Цього тижня, в рамках святкування 100-літнього ювілею Пласту та 60-річчя «Племені Сіроманців» розпочато друк нового, щойно підготовленого видання «Столітнім шляхом. Український Пласт: історія в датах». У книжці столітня пластова історія висвітлюється крізь призму історії українського народу та тих світових подій, що на неї безпосередньо впливали. Видання укладене в популярному форматі часової історії (time-line) і містить понад тисячу ілюстрацій. Автори сподіваються, що такий підхід допоможе читачам проаналізувати шлях нашої організації і віднайти причини, що його визначили.

«Столітнім шляхом. Український Пласт: історія в датах» підготовлена «Плем’ям Сіроманців» (29-ий курінь УСП та 29-ий курінь УПС). А ще до творення і наповнення книжки доклали чимало зусиль пл.сен. Ольга Свідзинська і колектив Музею-архіву Пластового руху, пл.сен. Юрій Юзич, ОЗО пл.сен. Надія Цинцар, ст.пл. Марта Томахів, СВ, пл.прих. Анастасії Юзик, за що їм безперечно належить велика подяка.

З вітальним словом до читачів книжки звертаються у передмові Начальний пластун пл.сен. Любомир Романків, СМ, діловод святкувань 100-ліття Пласту Головної Пластової Булави пл. сен. Орест Джулинський, Племінний «Племені Сіроманців» пл.сен. Юрій Годованець, СМ.

Видання буде цікавим джерелом для пластунів в осягненні проб і вмілостей, а також допоможе виховникам у їхній праці. Планується невдовзі видання книжки англійською мовою і підготовка інтерактивної інтернет-версії, яка дасть можливість помістити не тільки всі матеріали, які ввійшли чи не ввійшли за браком місця до друкованого видання (44 сторінки), а й постійно її наповнювати. Офіційна презентація друкованого видання «Столітнім шляхом. Український Пласт: історія в датах» відбудеться в часі ЮМПЗ у Львові.

Отож, Сіроманці з великим задоволенням пропонують книжку «Столітнім шляхом. Український Пласт: історія в датах» пластунам, розкиненим по всьому світі, та бажають всім приємного пластування!

Вовк Сергій  Юзик, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment