Щороку 12 квітня велика пластова родина в Україні та по різних краях відзначає свято Першої пластової присяги. Цьогоріч минає 100 років з часу, як у Львові заприсягнув перший юнацький гурток, а перевів це заприсяження засновник організації, вчитель природничих наук Олександр Тисовський.

Нелегким був пластовий шлях крізь польські заборони, в час німецької окупації, а також в країнах діаспори в період, коли на рідних теренах більшовицьке поневолення унеможливило пластову працю. Непростою була дорога відродження Пласту в Україні, яка розпочалася у 1989 році. Та все ж ми міцніємо, розвиваємося, поширюємося різними регіонами України. Міцною є дружба членів пластової організації на міжкрайовому рівні. Впевнений, що перед нами – хоч і нелегка, але захоплююча дорога подальшої розбудови Пласту. Адже наша організація так сьогодні потрібна Україні, так потрібна  об’єднанням українців у країнах діаспори.

З нагоди 100-ліття Першої Пластової присяги прийміть слова привітань, а також побажання дальшої активної праці для Пласту і громади, для нашого славного Плем’я. Бо міцні курені значною мірою є запорукою міцної пластової організації загалом. Здоров’я Вам, родинного благополуччя і затишку, Божої помочі у всіх починаннях.

 СКОБ!  Аву-у-у!

Стежовий  провід

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment