100-ліття «Пласту» в Тернополі святкували з розмахом. Програма дійства тривала увесь день – із 08:00 до 22:00. Кожен міг знайти собі захід до душі. Тут і майстер-класи, і козацькі забави, і караоке, а ще катання на катамаранах і каное, гігантські мильні бульбашки, бодібол… А розпочалось святкування о 9.15 ранку урочистим вимаршем пластунів центральними вулицями міста від домівки до катедри. Після урочистої Служби Божої пластуни зібрались на театральній площі, де відбулося відкриття Свята, а також переведені церемоніали іменування і заприсяження. Активну участь у святкуванні взяли також Сіроманці: Вовк С. Юзик, СМ та Куцохвостий В. Федорчук.

На прес-конференції, яка відбулася згодом, представникам ЗМІ було презентовано новий проект, який розпочали тернопільські пластуни – збір коштів на спорудження пам’ятника Тернопільським пластунам. Однією з наймасовіших подій став урочистий концерт, підготовлений пластунами. Готували концерт близько двох місяців. Пластуни кажуть: взялись одразу ж, як дізнались, що планується проведення такого свята. Вітати більш як півтисячну пластову родину Тернопілля із сотим Днем народження на концерт прийшли друзі, родичі та поважні гості. Приїхали друзі з інших міст.

Сергій Надал, міський голова Тернополя: «Сьогодні хочеться сказати пластунам, особливо молодим, що на вашу енергію, на ваше натхнення сьогодні чекає держава».  Наталія Найчук, начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА: «Сьогодні у вас не просто славна дата, не просто ювілей, а день, коли славетна історія «Пласту», яка відображена уже в батьках, а у декого в дідусях, продовжується в дітях».

Чимало активних і дієвих пластунів, які доклалися до розвитку пластового руху на Тернопіллі, отримали подяки і цінні подарунки від представників влади. Зокрема Подякою міського голови, а також іменним годинником відзначено Голову Тернопільської округи пл.сен. Сергія Юзика, СМ, станичного Тернополя ст.пл.гетьм.скоба Любомира Шимківа, ОЗО голову обласної організації НОСУ ст.пл.скоба Назара Зелінку, ОЗО, директора дитячо-юнацького пластового центру Наталку Юзик.

Після чудового запального концерту пластуни перенесли центр святкувань у парк ім.Шевченка, запрошуючи всіх бажаючих розділити в змагах, забавах, іграх і розвагах радість свого ювілею. На острівку невдовзі зібралося чимало друзів пластунів, батьків, представників інших молодіжних організацій, журналістів. Прийшов привітати пластунів зі святом і відомий громадський діяч, а заразом і член Пластприяту п.Валентин Наливайченко.

Вечір зібрав пластунів навколо традиційної пластової ватри. Пісні, забави, спогади, спілкування, а ще гаряче какао з печивом створили чудову атмосферу родинності.

Детальніше на:

Сюжет 1

Сюжет 2

Сюжет 3

Погляд. Те

http://20minut.ua   

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment