Такий захід не могли пропустити й Сіроманці Степової зграї: Вовк Колесник Дмитро, СМ, Куцохвостий Ларін Борислав, СМ, Гостровухи – Осипчук Дмитро та Рябокінь Руслан.  Столиця Україна зібрали близько 300-х скаутів, які пройшли урочистим маршем від Головного відділення Укрпошти (Майдан Незалежності) до Київської міської  державної адміністрації, де відбулося відкриття. На честь такого свята Укрпошта випустила конверти з пластовою символікою та марками, які можна було відмітити спец погашенням лише в цей день.

На відкритті традиційно склали Пластову присягу юнаки та старші пластуни, та відбулося іменування розвідувачами. Також з привітальним словом виступив екс-Предстоятель Української Греко-Католицької церкви, пластун-сеньйор Любомир Гузар, ЧК.

Після відкриття на пластунів юнаків та скаутів з Національної Організації Скаутів України чекав квест історичними місцями Києва. Юнацтво з великим захопленням взяло у ньому участь. Беззаперечну перемогу в квесті здобули юнаки куреня ч.75 ім. Героїв бою під Крутами, виховниками в якому є і Сіроманці (Гостровухи –Осипчук Дмитро та Рябокінь Руслан). Під час квесту, перед закриттям, кожен Сіроманець зайнявся своє справою: дехто давав інтерв’ю, як Голова КПС України (Вовк Д. Колесник, СМ), дехто проводив екскурсії для пластунів з іншої станиці, а дехто взагалі ще встиг відвідати свою роботу :).

На закритті оргкомітет заходу привітав переможців квесту, вручивши «грамоти» та кожному по кухлику. Опісля свято для Сіроманців не закінчилося, оскільки за ініціативи писаря, вони помандрували до головного офісу Пласту, через Головне відділення Укрпошти, щоб надіслати привітання Сіроманцям від Степової зграї в святкових конвертах зі спец погашенням «Український скаутинг – 100 років», та встигнути відправити до закриття робочого часу Укрпошти.

Писар Степової зграї,

Гостровух Руслан Рябокінь

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment