Протягом двох днів 17-18 листопада у Львові в приміщенні Українського Католицького Університету проходив КВДЧ ч. 22. Вже вкотре провід Львівської округи намагається активно допомагати усім бажаючим долучитися до пластової діяльності. Адже, ще на початку вересня зголосилося чимало молодих людей з громади, які б хотіли формувати пластові осередки у своїх містах, проте не мають належної бази знань.       

Відповідно вишкіл був проведений для прихильників УСП без пластового досвіду перебування в УПЮ. Учасниками вишколу стали прихильники Пласту та пластуни з Львівської округи (Трускавець, Новий Розділ, Миколаїв, Львів), а виявили бажання створити пластові осередки у м. Новояворівськ та у с. Великі Глібовичі Перемишлянський р-н. Загалом вишкіл об’єднав 12 енергійних та готових до праці учасників.

КВДЧівці завдяки вишколеності і належній підготовці інструкторів мали змогу послухати гутірки про ідейні основи Пласту, дуже детально ознайомились із структурою Пласту, порядком створення нових осередків, функціями дорослої особи в організації, самовиховання в куренях УСП та іншим. Поміж інформативними гутірками всі активно долучалися до різноманітних пластових забавок, які приготував провід та інструктори. Приємно було бачити усміхнені обличчя учасників, які окрім зосередженості на прослуханій інформації ще й так гарно проводили вільний час і комунікували між собою. Окрім того, ще й не соромились ставити запитання, на які інструктори давали ґрунтовні відповіді. Це дуже тішить, адже свідчить про зацікавленість молодих людей у справі за яку вони беруться.

Варто висловити подяку всім тим, хто долучився до організації та проведення вишколу. Перш за все проводу: комендант – ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ, заступник коменданта – ст. пл. вірл. Оксана Пужаковська, бунчужний – пл. скоб Роман Шумик, писар – ст. пл. вірл. Марічка Баглай. Проте без прекрасних і кваліфікованих інструкторів провід не дав би ради, тому велике дякую: пл. сен. Галі Єременко, ст. пл. Юліані Базарник, ст. пл. Любі Журко, ст. пл. Миколі Бовкіту, ст. пл. Михайлу Дяківу, ст. пл. Наталі Масяк, ст. пл. скобу Ростиславу Пужаковському.

Вишкіл завершився, учасники повернулися додому, сподіваємося із стимулом до звершень та втіленням у життя здобутих знань. Попереду їх ще багато чекає, але ми віримо, що учасників цього КВДЧ ми обов’язково незабаром побачимо і той вогник, що палав у їхніх очах, додасть стимулу до пластування.

Автор новини: Марічка Баглай

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment