І тут, і там

5-6 серпня 2016 року на пластовій таборовій оселі «Писаний камінь», що неподалік містечка Мідлфілд (штат Огайо), відбулася чергова 64-та Велика Рада Плем’я «Сіроманці».

Її учасниками стали дванадцять членів куреня та чотири зацікавлені.

Розпочалася рада з Гімну «Сіроманців» та церемоніалів.

13892092_10207195790714362_7020476134254161174_nНайвищою нагородою, яку визначено Великою Радою цього року – Золотим Вовком – нагороджено Начального Пластуна, славного сіроманця, д-ра Любомира Романківа (за значний внесок у розвиток Пласту та науки, а також за тривалу і жертовну працю у цих напрямках). Залізного Вовка надано Вовкові Володимирові Федорчуку (Українська стежа) та Вовкові Богданові Кордубі (Метропольна стежа), які великою мірою приклалися до розвитку Плем’я і загалом нашої пластової організації.

13934897_10207196115962493_7901504163945745226_nПовноцінно вступив у дію важливий сіроманський атрибут – тотем.

Пригадуємо, як під час відзначення 60-ліття нашого куреня у Львові пл. сен. Володимир Федорчук, СМ (наш славний митець-різьбяр) подарував сіроманський тотем для використання стежовим проводом. Від того часу його зберігає стежовий, і тотем із зображенням вовка, який виє, є невід’ємним атрибутом кожної Малої Ради в Україні. І ось напередодні наступного ювілею куреня – 65-ліття – друг Володимир виготовив майже ідентичний тотем для Метропольної стежі. 6 серпня, на початку Великої Ради, його було передано Племінному Вовку Юрію Годованцю.

Між іншим, друг Володимир пообіцяв виготовити ще й сіроманську клейноду, яку використовують на Радах метропольці, але цього атрибуту ще наразі не має Українська стежа.

Після звітів про особисту діяльність надано абсолюторію уступаючому та обрано новий провід Великого Плем’я “Сіроманці”.

  • Племінним став Вовк Юрій Годованець;
  • Містоплемінний – Вовк Юрко Леськів;
  • Скарбник – Вовк Ярко Козак;
  • Заступник скарбника – Вовк Юрій Клюфас;
  • Писар – Вовк Мирон Баб’юк;
  • Тато Куцих – Вовк Христофор Бей.

На подання Вовка Юрка Назарика з Аргентинської стежі, 64-та Велика Рада “Сіроманців” вирішила дати дозвіл на іменування Вовками таких Куцохвостих з Аргентини: пл. сен. Андрія Василикка, СМ, та ст. пл. Олеся Ронкороні Костюка. Процедуру іменування мав би перевести за першої ліпшої нагоди Вовк Юрко Назарик.

Після виконання всіх необхідних вимог, Куцохвостим іменовано Гостровуха Андріана Галяревича з Метропольної стежі.

Велика Рада “Сіроманців” вирішила зробити нове доповнення до сіроманського капелюха. Відтепер сіроманці, які займаються видавництвом, журналістикою чи іншою творчістю, пов’язаною з писанням, можуть носити на капелюсі перо (побажано, з прилаштованими до цього пера олівцем або кульковою ручкою).

В певних сіроманьких колах таке доповнення до капелюха отримало назву Скиба-перо від прізвища зацікавленого куренем гостя Великої ради ст. пл. Володимира Скиби. Саме він прилучився до цього нововведення, прийнятого Великою Радою.

Згідно з одним із рішень Ради пластові псевда надано таким Вовкам Української стежі:

  • ст. пл. Павло Лабінський, СМ – “Наставник”;
  • ст. пл. скоб Тарас Щепаняк, СМ – “Спотко”;
  • ст. пл. гетьм. скоб Назар Кудлик, СМ – “Дяк”;
  • ст. пл. Назар Домбровецький, СМ – “Роккі”;
  • пл. сен. Юрко Леськів, СМ – “Писайло”.

Рада завершилася біля вечірньої ватри, у дружньому колі та спілкуванні.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment