У Гантері (США) 31 липня – 1 серпня відбулася Рада Великого Плем’я «Сіроманці». Ці головні сходини року пройшли за участі майже двох десятків Вовків, Куцохвостих та зацікавлених.

Рішення Ради на шляху розвитку куреня стали доволі важливими. Сіроманці прийняли нову редакцію Статуту Племені, створеного в Іст-Четгем 27 червня 1953 року і доповненого у червні 1961-го. Теперішня редакція основного закону «Сіроманців» враховує усі курінні реалії: діяльність Великого Плем’я у різних краях, вже немалу кількість сеніорів і старших пластунів – членів 29 куреня УСП і 29 куреня УПС, наявність кандидатів як у Метропольній, так і Українській стежах. Структуру Племені, вимоги до кандидатів та інші моменти переглянуто і вдосконалено.

Також йшлося про Племінний прапора. Ескіз, запропонований Вовком Сергієм Юзиком, СМ прийнято за основу, однак учасники Ради зробили низку доповнень. Таким чином, завершення дискусії з цього приводу відбудеться в часі Малої Ради Української стежі, яка пройде незабаром.

Дискутували Сіроманці і про курінні видання: вісник «Авууу» та квартальник для пластового і позапластового загалу «Там-Там». Відповідальних за випуск Вовка Юрія Леськіва, СМ («Авууу») і Гостровуха Романа Бдайцієва («Там-Там») призначено редакторами цих видань.

Щодо інших видавничих проектів, вирішено підтримати ідею видання історії Великого Плем’я «Сіроманці». А проект видання творів патрона куреня бл. пам. Андрія Гарасевича, які ще не виходили друком, наразі відкладено для розгляду у майбутньому.

Великою Радою потверджено низку рішень дочасної Малої Ради Української стежі, що відбулася 19-21 лютого у Києві, а також обрано новий склад Племінного проводу. Провідником племені став Вовк Юрій Годованець, СМ; писарем – Вовк Нестор Шуст, СМ; скарбником – Вовк Ярослав Козак, СМ. Опікунами кандидатів є Вовк Богдан Кордуба, СМ (для Метропольної стежі) та Вовк Сергій Юзик, СМ (для Української стежі). Курінним 29 куреня УСП обрано Вовка Івана Сприня, СМ. Як хронікар Племені та редактор племінних вістей «Авууу» до складу проводу увійшов Вовк Юрій Леськів, СМ.

Приємною подією стало іменування на ступінь Куцохвостого зацікавленого «Сіроманцями» ст. пл. скоба Стефана Лесюка. Ще одним моментом, який запам’ятається учасникам Ради, була товариська зустріч в гостинній оселі Вовка Тита Геврика, СМ, під час якої у дружньому колі спілкувалися Сіроманці з дружинами (за доброю традицією), а також п’ятеро нових кандидатів, котрим за якийсь час теж, напевно, урочисто вручать курінні відзнаки і хустини.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment