18 листопада 2012 р. в приміщенні Пластової домівки Станиці Рудки відбулася чергова Рада Підкарпатської зграї. Її учасниками стали чотирнадцять із сімнадцяти Сіроманців, які належать до цієї територіальної одиниці Української стежі.

Звітував зграйовий Вовк Петро Борис. Відбулося обговорення. Було про що дискутувати. Адже на даний час сіроманська зграя на Львівщині є найбільш чисельною та доволі активною. До того ж, саме на терени Львівщини цього року припали найповажніші події, пов’язані зі 100-літтям Пласту і 60-літтям «Сіроманців». Друзі згадували про березневу ювілейну Раду, про проведені акції, імпрези, табори. Говорили про здійснені видавничі проекти, про «Вовчу Школу», яка цього року теж лягла на плечі Сіроманців Львівщини і побратимів з Метрополії, про ЮМПЗ, посвяту Племінного прапора, ювілейну зустріч членів обох стеж, яка відбулася 21 серпня у Львові, та багато іншого.

Все ж, звучала низка зауваг і пропозицій щодо покращення діяльності зграї, чисельного зросту, ефективнішого адміністрування. Друзі обрали новий склад проводу. Зграйовим став Куцохвостий Євген Матвіїв. План праці теж виглядає цікаво. Це і мандрівки, і зустрічі у неформальних умовах, а також підготовка «Вовчої Школи», виготовлення Сіроманської атрибутики тощо.  Говорили побратими і про майбутню Раду Української стежі. Є велике зацікавлення в участі у цих головних Сіроманських сходинах року. Зголосилися до участі чотирнадцять побратимів.

Завершилася порівняно нетривала, але тепла і жвава зустріч чаюванням і смакуванням солодощів, якими пригостили господарі – Вовк Іван Спринь та Куцохвостий Ярослав Масяк.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment