2 лютого 2013 року, на терені центрального корпусу університету ДеПол у великому місті Шикаґо у США, відбулася Мала рада Метропольної Стежі куреня Сіроманці. Присутніми були члени куреня з станиць Шикаґо, Клівленд, Філядельфія, Нюарк, Ню Йорк та Едмонтон. Окрім них, ще долучилися до куреня п’ять нових членів: Андрій Піхурко та Теодор Кучар з Детройту, Олесь Пілецький з Чикаґо, Андрій Хіхловський з Едмонтону та Данило Вейлан з Вашинґтону. Всього на Раді було 15 старших пластунів.

Велика частина ради була присвячена організації крайового Свята Весни, яке відбудеться під проводом нашого куреня в травні на оселі Писаний Камінь біля Клівленда. Комендантом обрано Вовка ст. пл. скоба Христофора Бея, СМ. Гості та члени куреня детально плянували спортові змаги, лісячий біг та кінофест, в якому візьмуть участь всі курені на Святі Весни. Побратими голосували між трьома дизайнами для відзнак, сорочок, веб-сторінок і сторінок у соц-мережах. При кінці Ради відбулася коротка скайп-розмова з Сіроманцями Української Стежі, тож нові члени куреня мали змогу запізнатися з членами куреня на Україні.

Після робочих сесій Ради відбулася неформальна зустріч з гостями Сіроманців в “Палмер Гаус” – найстаршому і найшикарнішому готелі міста. Опісля, молоді Сіроманці брали участь в щорічному дебютанському балю Українського Лікарського Товариства Північної Америки, де танцювали аж до рання з пластунками і подружками з цілої Америки.

Куцохвостий Юліян Гайда, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment