В Клівленді 16 жовтня 2010 року відбувся з’їзд з  участю членів КПС, станичних, членів ОТК, зв’язкових  та курінних старшопластунських куренів.  Головними точками дискусії були св’яткування  100-ліття Пласту.

В Америці це має відбутися в серпні 2011 року.  На Україні, це св’яткування буде в 2012 році.  Продискутовано загальні плани  на поодинокі дні  МПЗ з’їзду на Вовчій Тропі.  КПС запрошує усі  старшопластунські курені взяти активну участь в організовані та переведенню програми на МПЗ-2011. Вже деякі курені є зголошені як відповідальні за дані точки на з’їзді; поміж ними є і Сіроманці котрі на спілку з Верховинками переведуть ”Змаг Куховарення”.  Окрім того, Куцохвості Метропольної Стежі зголошуються до команди одного з підтаборів.

Інші точки, які обговорено на з’їзді, були: звіти про табори, дискусія чи краще щоб табір тривав два тижні замість три, підготовка пластунів котрі хочуть виконувати функції в булавах таборів, і тим подібне.  З 100-літтям Пласту буде виданий альманах. Усі курені УСП-УПС повинні приєднатися до цего проекту.  Кожний курень має приготовити  опис  про історію, працю і тим подібне  свого куреня.  Цей опис має бути не довшим як на одну сторінку.  Окрім того, повідомлено, що в грудні  2010 року Вифлеємський Вогонь Миру  прибуде до Північної  Америки. ”Греблі”  є відповідальними розповсюдити ВВМ по пластових осередках та українських громадах.

Присутніми від Сіроманців на цім з’їзді були  Богдан Кордуба і Юрій Годованець.  Також Сіроманці уже переслали до  КПС  односторінковий опис про своє Плем’я.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment