З 26 по 28 серпня 2011 р. в с. Язлівець, що на Тернопільщині, відбулася чергова Мала Рада Української стежі «Сіроманців», участь в якій взяли представники Підкарпатської, Подільської та Степової зграй. Це Вовки: Ю. Леськів, С. Юзик, І. Спринь, П. Лабінський;  Куцохвостий  Д. Колесник; Гостровухи: В. Харук, В. Яцишин, Є. Матвіїв, О. Терлецький, Р. Пукач, Б. Ларін, В. Федорчук, Я. Масяк; зацікавлений – В . Посівнич.

Головні сіроманські сходини року відбулися в мальовничому місці – римо-католицькому монастирі Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, заснованому Блаженною Марцеліною Даровською. Поруч – доглянутий парк та залишки шляхетського замку з давньою історією. Аура згаданого місця якнайкраще сприяла творчому налаштуванню Сіроманців.

Рада видалася дуже динамічною і корисною. На її початку Ю. Леськів зачитав вітальний лист від Племінного Вовка Ю. Годованця та Вовка Н. Шуста. Після  цього учасники заслухали звіт стежового проводу та зграйових та після обговорення, надали абсолюторії проводу. Побратими-Сіроманці розглянули майже два десятки питань, що стосувалися якісного та кількісного зросту куреня, а також розбудови Пласту в Україні.

Ось деякі з рішень Ради:

  • провести «Вовчу Школу-2012» як перший етап ЮМПЗ, комендантом призначено Ю. Леськіва;
  • Провести наприкінці року традиційний вишкіл зимового рятівництва;
  • Прийняти активну участь в акції «Вифлеєський Вогонь миру». Зокрема, випустити диска про Вифлеєм, виготовити спеціальні лампадки тощо (Крайовий координатор – Вовк І. Спринь, СМ);
  • Видати ювілейну сіроманську книжку з історією куреня, Статутом, традиціями та іншими матеріалами;
  • Провести до 60-річчя куреня Сіроманський ювілейний вечір;
  • Провести Сіроманський вогник під час ЮМПЗ;
  • Провести посвяту прапора Племені;
  • Виготовити банери та іншу інформаційну продукцію про Сіроманців до ЮМПЗ-2012;
  • Виготовити светри та ін. з курінною символікою;
  • Видати книжку на тему зимового рятівництва.

Також було розглянуто й інші питання щодо участі в святкуваннях 100-ліття Пласту та організації 60-річчя «Сіроманців». Під час Ради проведено  аналіз стратегічного плану розвитку стежі, затверджено річний план праці та бюджет.

Згідно з виконаними передумовами, на ступінь Вовка іменований ст. пл. скоб Д. Колесник, на ступінь Куцохвостого – ст. пл. скоб Б. Ларін, пл. сен. В . Федорчук,  ст. пл. Я. Масяк,  ст. пл. Є. Матвіїв.

Вибір нового проводу Стежі засвідчив повну довіру Ради до попереднього його складу. Протягом нової каденції провід Української стежі діятиме у тому ж складі: Стежовий – Вовк Ю. Леськів, скарбник Стежі – Вовк І. Спринь, писар – Куцохвостий Я. Масяк.

Перед роз’їздом по домівках, на пропозицію настоятеля монастиря, Сіроманці відбули Службу Божу в каплиці. Учасники Ради розїжджалися сповнені задоволення від спілкування та запалу до праці. Кожен з нас за ці дні виріс в особистому плані, розширив знання з історії рідного краю. Відчуття плеча побратимів скріпило Сіроманський дух!

Усі члени Української стежі висловлюють щиру подяку Вовкові Сергію Юзику за організацію Ради на дуже високому рівні.

ФОТОАЛЬБОМ З РАДИ ТУТ!

Писар Української стежі «Сіроманців»
Куцохвостий Я. Масяк, СМ.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment