Особливістю даного вишколу стало те, що 2-є сіроманців брали в ньому активну участь – це Вовк Петро Борис, СМ, який був інструктором та Гостровух Віталій Харук, який був заступником коменданта, інструктором та бунчужним на 1-у дні вишколу і практично відповідав за технічну частину проведення даного вишколу у м. Жовква, де до речі народився і проживав Начальний пластун Любомир Романків, СМ.

Суботнього сонячного ранку (24 березня) всі зголошені учасники КВДЧ разом із проводом вирушили на вишкіл, перший етап якого проходив у Жовкві. Старовинне місто з історією, яка сягає кінця XIV ст., зустріло нас привітно. Затишна атмосфера, майже як домашня, сприяла активній співпраці та обміну досвіду між проводом та учасниками.

Вишкіл був проведений для прихильників УСП без пластового досвіду перебування в УПЮ, а також для молоді м. Жовква, яка виявила неабияке зацікавлення Пластом. Учасниками вишколу стали не лише пластуни та прихильники Пласту з Львівської округи (Дрогобич, Мостиська, Сколе), а також виявили бажання стати дійсними членами Пласту пластуни із станиці Бережани, Рівне, Івано-Франківськ. Загалом вишкіл об’єднав 15 веселих, сумлінних та креативних учасників.

Перший день вишколу пройшов у дуже плідній та згуртованій співпраці. Поміж гутірками учасники мали змогу детальніше ознайомитись із містом, яке залишило у їхній пам’яті чимало вражень та фотографій. Велика заслуга у цьому хорошого екскурсовода, місцевого жителя друга Ореста, який показав усім також оселю, де народився і проживав Начальний пластун Любомир Романків, СМ, що неабияк зацікавило усіх.

Не можливо оминути і гостинність ресторану «Жовква», який забезпечив усіх учасників та провід КВДЧ «королівським обідом». Перший день вишколу добіг кінця, завершився ватрою, піснями та виготовленням з пластику відзначок КВДЧ.

Другий етап вишколу був не менш продуктивний, який проходив у домівці станиці Львів. Учасники черпали все більше і більше знань, розважалися, веселилися і знову, знову вчилися.

По завершенні КВДЧ учасники отримали записані на дисках матеріали та велику кількість знань, завдяки успішній та хорошій праці інструкторів, якими були ст. пл. Юліана Базарник, ст. пл. Петро Борис, ст. пл. вірл. Оленка Боднарук, ст. пл. вірл. Марічка Баглай, ст. пл. Віталій Харук, ст. пл. скоб Іван Чир, ст. пл. скоб Андрій Пивоварчук, пл. сен. Галина Єременко. А пластунці розвідувачці Олі Гузьо велике спасибі за організацію ігор протягом двох днів.

Проте найбільшої заслуги вартує наш комендант – ст. пл. Люба Журко, яка зорганізувала таку хорошу команду та вміло керувала процесом!

Ще хотів би подякувати Жовківському народному районному дому в особі керівника відділу культури і туризму Кунинцю С. В., який безоплатно виділив для вишколу приміщення та забезпечив технічною апаратурою.

Тепер будемо сподіватися на хороший результат, зокрема на відновлення Пласту у Жовкві та збільшення дійсного членства в УСП Львівської округи.

гостровух Віталій Харук
за матеріалами Пластового порталу

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment