На Львівщині (ур. Левурда біля с. Стрільбичі Старосамбірського району) 13-15 травня відбулося традиційне Свято весни. Його учасниками стали пластунки і пластуни зі станиць та осередків: Рудки, Самбір, Городок, Старий Самбір, Хирів. Загалом, таборували понад 120 пластунів.

Програма, присвячена темі українських міст, включала інтелектуальний, спортові змаги (футбол, волейбол і фрізьбі), веселий змаг “Битва українських міст”, змаг “Каналізація”, подолання смуги перешкод, конкурс талантів, лисячий біг, туртехніку, кулінарний конкурс “Пекельна кухня”, конкурс ілюмінації “Запали вогні свого міста” і, звичайно ж, захоплюючі ватри. Учасники облаштовували підтабори у стилі вулиць і міст, адже такою є об’єднана тема усіх СВ в краї.

Комендантом  був Вовк І. Спринь, СМ, бунчужним – Гостровух Віталій Харук. Також на Святі Весни таборували Вовк Ю. Леськів, СМ, Куцохвостий П. Борис, СМ, Гостровухи Р. Пукач та Я. Масяк.

Були на Святі весни і гості. З учасниками цього захоплюючого кількаденного творчо-спортивно-інтелектуального змагу таборував зацікавлений нашою організацією друг Вадим з білоруського міста Брест, який має намір створити пластову організацію на тамтешніх теренах. Побували в ур. Левурда 14 травня і майже 80 юначок і юнаків зі Самбора, які віднедавна належать до пластових гуртків у цьому місті, сформованих у рамках співпраці Пласту і Самбірського міського відділу освіти.

Звісно ж, якщо була така велика кількість конкурсів і змагів, були й переможці. Отож кращими, за підсумками СВ, названо:
1 місце – 81 курінь УПЮ ім. о. С. Онишкевича;
2 місце – Станиця Самбір (курені УПЮ чч. 32 та 61);
3 місце – осередок Пласту у м. Старий Самбір.

В часі свята не бракувало й урочистих моментів. Це – заприсяження юнацтва і старшопластунства, іменування нещодавніх учасниць гуртка УПЮ «Чорна Перлина» зі Старого Самбора старшими пластунками прихильницями.

Серед розмаїття позитиву був і один прикрий момент. Незадовго до приїзду учасників урочище мало пригнічений вигляд (довкола – повно зрізаних гілляк та стовбурів дерев різного діаметру після нещодавньої «роботи» заготівельників лісу). Лише завдяки зусиллям юнаків  куреня ч. 81 вдалось розібрати ці завали і уможливити проведення Свята весни.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment