І тут, і там

Завершилось тепле літо, почалась золота осінь… Пройшли усі літні табори по Україні. Удвох з них Cіроманець, Куцохвостий Володимир Процюк мав нагоду бути бунчужним.Перший табір відбувався з 9 по 16 серпня 2014 р. у селі Виженка Вижницького району Чернівецької області. Комендантом новацького станичного табору «Зачарований ліс» була старшопластунка Христина Малець, котра на чолі з гарною командою провела успішний та цікавий табір.

За короткі 8 днів у програмі помістилось усе: новацькі вмілості, теренові ігри, танці, купіль, мандрівка, різного роду тематичні майстерки, спів, весілля, бал та багато іншого цікавого. Приємно було бачити вогонь у очах дітей, який розгорявся з кожним днем все сильніше. І дійсно, на шостий-сьомий день табору усіх просто «розпирало» позитивними емоціями і хотілося ще і ще таборувати. Найбільше, звичайно, дітям сподобалось весілля таборового Лісовика та Мавки. Святкове дійство відбулося за всіма традиціями українського весілля: бенкет, танець молодят, укладення офіційного таборового «Свідоцтва про шлюб».
Але, на жаль, усе хороше закінчується і ми мусіли поїхати додому, ділитись враженнями з іншими. З нетерпінням чекатиму наступного таборового року і, можливо, запрошення на новий табір станиці Чернівці.

Наступним табором, який не заставив себе довго чекати, став крайовий новацький німецькомовний табір “Pfadis 2014”, що проводиться уже вчетверте. Німецька казка тривала з 19 по 31 серпня 2014 року у смт. Чинадієво Мукачівського району Закарпатської області під керівництвом коменданта Сірої Орлиці Олі Фегецин, ПС.

Незвичайними гостями табору стали великі письменники, брати Грім, які заблукали у просторі-часі і потрапили до нас. Насправді їм не вистачало Музи для написання своїх наступних казок і тому новаки впродовж усього часу надихали їх, подавали свої ідеї. Разом з тим, що на таборі було весело та цікаво, учасники посильно трудились на заняттях з вивчення німецької мови. Викладачі підготували цікаві теми, заняття проходили у незвичайній ігровій формі, що дозволяло ще краще засвоювати і так нелегкий матеріал. Також діти мали змогу познайомитись із основами польської мови, яка подавалась вперше. Родзинкою табору, звичайно, стали танці, до яких цього року добавився ще й пластовий танок під музику “Radio Hello” групи Enej. Діти ще довго наспівували цю пісню, підтанцьовуючи впродовж дня.

Надовго у пам’яті залишиться мандрівка до Чинадіївського замку з привидами та “коридорами у стінах” – Сент-Міклош, де новаки спробували свої сили у стрільбі з арбалета, а виховники – зі спортивного лука, а також бал на якому обирались король та королева. Ними стали Максим Осика та Наталя Кочан.

Минають табори, змінюються люди,
лиш новацька казка не зникає,
а знову і знову кличе нас у далі…

Підготував Куцохвостий Володимир Процюк, СМ

 

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment