28 квітня 2012 року відбулась подія неймовірної ваги не лише для пластунів, а й для українства загалом, – святкування столітнього ювілею Пласту. Саме з лав Пласту вийшли особистості, які піднесли самоусвідомлення українців на якісно новий рівень, які довели, що для того аби побудувати новий лад, треба брати в руки відповідальність за своє життя, за життя своєї спільноти, держави та світу.

Понад 1000 пластунів з цілої України приїхали до Львова для того, щоб відсвяткувати День Першої Пластової Присяги. Були серед них і Сіроманці: Ю. Курило, В. Посівнич, Ю. Леськів, Є. Матвіїв, Я. Масяк, П. Лабінський, В. Васьків, В. Яцишин, а також голова КПС України Д. Колесник. Урочистості розпочались зі спільної молитви у соборі св. Юра – святого місця, що протягом всієї своєї історії тісно пов’язане з радісними і складними періодами нашої історії. Опісля відбувся вимарш від собору св. Юра до площі Ринок. Напроти входу до львівської Ратуші були проведені пластові церемоніали. З цієї нагоди, Сіроманське товариство щиро вітає побратима  В. Посівнича з іменуванням пластуном-скобом. Після завершення церемоніалів, Сіроманці взяли участь в урочистій академії, що відбулась в театрі ім. М. Заньковецької.

Після офіційних заходів,  побратими-сіроманці вирішили продовжити святкування в сауні, що вже стало доброю традицією. Попри те, що сауна вважається виключно місцем відпочинку, ми не лише відпочивали, а  й вели активні дискусії стосовно стану речей в Пласті та організації ВШ-2012. Загалом друзі залишились задоволеними проведеним часом, який поєднав у собі корисне та приємне.

А вже наступного дня, 29 квітня, на домівці станиці Львів відбулась нарада по табору “Вовча Школа”. Передтаборова організаційна зустріч виявилась дуже змістовною та плідною на нові ідеї. В цілому можна ствердити: “Вовча Школа” це не лише пластовий табір, а й середовище друзів, які мають високу мотивацію до дії, бо хочуть внести свій вклад в українську справу.

Куцохвостий Я. Масяк, СМ

Стежовий писар

Фоторепортаж з події на Пластовому порталі

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment