1-4 травня у Краснолиманському  районі Донецької області відбулося  Свято Весни Донецької та Луганської  округ.  Участь у ньому взяли  64 пластуни з 5-х станиць. Особливістю цьогорічного СВ стала активна участь новацтва – майже третині учасників було менше 11 років, а відповідно і програма була розрахована на різний вік пластунів.

До проведення програми активно долучилися усі старші пластуни та сеньйори станиць-учасників, деякі точки програми були забезпечені членами Пластприяту Краматорська (туристичні переправи) і Сіверодонецька (стрільба з пневматичної зброї).

Протягом першого дня таборування і юнацтво, і новацтво встигло навчитися будувати таборові споруди, позмагатися у загальнопластових знаннях та вміннях і підготуватися до ватри. Доречі, розтаборування в перший день пройшло із неабиякою швидкістю – основні таборові споруди, намети і кухні були готові вже через 2 години після заїзду – тут особлива подяка за вдалу роботу бунчужному СВ – пл.розв. Юркові Задераці, а також усім станицям за вчасний приїзд на місце.

Другий  і третій день дав можливість учасникам позмагатися  у спортивних іграх, тереновій грі і кількох теренових змагах, спробувати себе у веслуванні на байдарках, навісних переправах, ватрах…

І все це стало  в нагоді учасникам на підсумковому великому тереновому змазі, який логічно  завершив змістовну програму Свята  Весни. Після змагу команди пластунів зробили велике добре діло для ділянки соснового лісу навколо озера і власне табору – здійснили екологічну акцію, прибравши територію від побутового сміття. Прикметно те, що під час акції деякі компанії туристів, що відпочивали поруч із табором, побачивши дітей, які прибирають сміття, також долучалися до прибирання, хоч і на невеличкій площі навколо себе.

Останнього дня  весь табір продовжив традиції швидкісного  розтаборування – весь табір був  зібраний через 2 години після раннього вставання, і о 8-й годині вже вирушив в сторону залізничної станції. Перед тим, під час закриття СВ усі учасники стали свідками пластової присяги, яку склали ст.пл. Олена Глазунова (станиця Авдіївка) і пл.уч. Володимир Петруновський (станиця Сіверодонецьк).

ст.пл.скоб Дмитро Колесник, СМ,
комендант Свята Весни
[nggallery id=7]

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment