Ю. Леськів отримав преміюCьогодні у Львові, у Палаці Потоцьких, керівники області нагородили лауреатів престижної творчої відзнаки на Львівщині за вагомий внесок в українську культуру, яку заслужено називають «Львівська слава». За час свого існування (12 років) лауреатами обласного конкурсу стали непересічні поети, прозаїки, митці, журналісти, архітектори.

Відрадно, що цьогоріч лауреатом у номінації «журналістика та публіцистика» (премія імені В’ячеслава Чорновола) став головний редактор «Альманаху 100-ліття Пласту» Вовк Юрій Леськів, СМ. До речі, цей рік для пластуна фартовий: він тричі перемагав у творчих конкурсах за “Альманах 100-ліття Пласту”. Спершу – імені Івана Филипчака, згодом – імені Мирона Утриска. Як бачимо, Бог любить трійцю.

У дзеркальному залі Палацу Потоцьких відбулося вишукане дійство за участю творчої галицької інтелігенції, яка творить славну сучасну сторінку.

Підтримати Юрія Леськіва завітав пластун В’ячеслав Стебницький, який теж в авторському колективі видання. «Таке рішення конкурсної комісії – це, насправді, визнання нашої організації і жертовної діяльності багатьох людей протягом її 100-літньої історії. Це подяка всім, хто долучився в меншій чи більшій мірі до створення цієї книги. Це подяка тим пластунам, які сьогодні у Києві на Майдані пишуть чергову славну сторінку історії своєї улюбленої організації. Спасибі!» – сказав Юрій Леськів.

Оксана Сторож

Фото автора

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment