Учасники вишколуЗ 30 листопада по 1 грудня 2013 р.Б. у м. Києві вже втретє відбувся міжстаничний вишкіл «Чумацькиї Шлях». Організаторами традиційно стали 29 курінь УСП/УПС Сіроманці ім. А. Гарасевича та підготовчий курінь УПЮ ім. Володимира Великого. У суботній ранок зареєструвалося 17 учасників з різних куточків нашого краю, які бажали збагатитися знаннями з картографії. Вперше на вишколі навчання велося за двома рівнями – для початківців та тих хто має певні знання з картографії(Level-1 та Level-2).

Ті хто вже мають знання з лисячого бігу (орієнтування) мали змогу їх покращити саме на другому рівні, адже розвиток знань в даному напрямку не є обмеженим. В перший день програма була насичена, і включала в себе зокрема майстер-клас з малювання професійних мап в умовах сучасних інформаційних технологій, а гутірки постійно чергувалися з практичними завданнями на місцевості. Також ввечері, для морального розвантаження, була організована прогулянка містом. У зв’язку з непростими подіями в центрі міста, та за для безпеки учасників вишколу, прогулянка була перенесена з центра міста у віддалене, але не менш цікаве місце. Спочатку було оглянуто мальовниче, вражаюче освітлення Кондитерської фабрики «Рошен», після того відвідали ТРЦ «Ocean Plaza».

Останній день вишколу був не менш активним за попередній. Учасники вишколу, які були на рівні Level-1 виконали практичне завдання «Веселі тваринки» (хід за азимутом на аркуші паперу, в результаті якого виходить малюнок – на цей раз вийшов файний крокодил), ті які були на рівні Level-2 спробували самостійно намалювати мапу навколишньої місцевості за допомогою комп’ютерних технологій. В кінці вишколу всі учасники склали іспит, смачно почастувалися тортиком та привітали іменинника пл. прих. Гірчука Владислава.

Першунами стали: на рівні Level-1 – пл. прих. Шаповал Євген, на рівні Level-2 – пл. учас. Павленко Валерія.

Висловлюємо щиру подяку проводу вишколу, який приклав великих зусиль за для його проведення:

– Комендант: пл. сен. праці Осипчук Дмитро, СМ

– Бунчужний: ст. пл. Рябокінь Руслан, СМ

– Писар: пл. учас. Мартинчук Євгеній

– Інтендант: ст. пл. Шелудешева Марина, ЧМаки

Враження учасників вишколу:

пл. прих. Шоп’як Станіслав(станиця Київ) – «Вишкіл пройшов чудово! Я дізнався багато чого нового и отримав масу задоволення! Познайомився з новими юнаками і побачив старих друзів! Всім раджу відвідати цей вишкіл!».

пл. учас. Анісімова Зоя (станиця Слов’янськ) – «Було круто! Менi сподобалось! Найбiльш цiкавим, на мою думку, було орiєнтування по мiсту. Хотілось би продовжити термин вишколу, бо 2 вихiдних не вистачає, щоб насолодитись організацією, проводом та цікавими гутірками . Дуже хочеться поїхати ще за яскравими враженнями!».

За матеріалом Пластового порталу

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment