У суботу, 4 грудня, у Києві відбулася нарада голів окружних пластових старшин. Праця тривала впродовж усього дня в приміщенні Міжнародного інституту менеджменту. Серед приблизно двадцяти учасників зустрічі було і семеро сіроманців (зі Степової, Підкарпатської та Подільської зграй). Кожен або репрезентував свою округу, або ж реферував ту чи іншу точку програми наради.

Так, Вовк Іван Спринь, СМ розповів присутнім про цьогорічну акцію передання ВВМ, бо очолює крайовий оргкомітет; Вовк Сергій Летенко, СМ повідомив про те, як триває робота над відновленням діяльності Фонду Начального Пластуна, бо очолює правління цієї доброчинної інституції; Куцохвостий Дмитро Колесник, СМ, в якості заступника голови Крайової пластової старшини, проводив нараду; Вовки Юрій Леськів, СМ, Сергій Юзик, СМ та Гостровух Борислав Ларін були активними під час розгляду точок програми як голови окружних пластових старшин Львівської, Тернопільської і Донецької округ; Гостровух Юрій Задерака був представником від Станиці Харків.

Також Вовк Ю. Леськів, СМ поділився з присутнім позитивним досвідом Пласту на Львівщині у справі здобуття статусу осередками статусу соціально значущих дитячо-юнацьких виховних організацій і закликав присутніх скористатися такою можливістю співпраці з органами місцевого самоврядування на теренах інших областей. Вовк С. Юзик, СМ подарував кожному з учасників наради різноманітні самоклеючі наліпки та флаєри зі символікою Пласту, акції передання ВВМ тощо.

Київський захід став важливим для обміну інформацією між пластунами різних регіонів України та координації подальших дій. Зокрема, учасники наради рекомендували КПР спробувати поексперементувати і впровадити у Пласті дві додаткові кадри (окрім КВ це мали б бути кадри інструкторів та адміністраторів), схвалили проект залучення дорослого членства до Пласту, поспілкувалися про майбутній захід вшанування героїв бою під Крутами, можливу організацію у 2011 році крайового чемпіонату з футболу, отримали інформацію про майбутні міжнародні скаутські таборові зустрічі. Серед іншого, учасники наради висловили думку про потребу аналізу виконання трирічної стратегічної програми розвитку Пласту – НСОУ, прийнятої у лютому цього року у Києві, під час попереднього Крайового пластового з’їзду.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment