Сіроманці на ДППП у Львові12 квітня 2014 року у Львові відбулися урочистості з нагоди 102 річниці від дня Першої Пластової Присяги. На святкування збіглося 12 Сіроманців зі Львова, Львівської округи і Чернівців. Цього, не по весняному холодного дня, у Львові по всюди виднілися пластові однострої, оскільки  на святкуванні були присутніми близько 1000 пластунів.

Урочистості розпочалися, як і годиться, з спільної молитви у соборі святого Юра, де усі помолилися за долю України та отримали благословення. Після молитви пластуни з піснями та боєм барабанів пройшли вимаршем центральними вулицями міста до палацу Потоцьких, де і відбулися основні церемоніали. Зокрема, в новоспечених пластунів-учасників Присягу переводив Головний Булавний УПЮ Вовк Іван Спринь, СМ.

Після завершення цермоніалів у палаці Потоцьких, відбувся вимарш на Личаківське кладовище, аби там відати шану нашим Героям. А вже у вечері відбулася святкова ватра, яку організовував Куцохвостий Назар Кудлик, СМ. В теплому колі лунали пісні та виднілися посмішки на лицях від тепла, яке не стільки йшло від ватри, як від товариства, яке було поруч.

На цьому офіційна частина завершилася, а Сіроманське товариство продовжило святкування дружньою бесідою за філіжанкою запашної львівської кави.

Фото: П. Задорожний, Р. Балук.

Куцохвостий Н. Домбровецький, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment