DSC_4874Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства вже став вже, можна сказати, традиційним заходом для чернівецьких пластунів. Характерним є навіть порядкове число вишколу 33, попередній КВДЧ, який проводила Чернівецька станиця мав число 32.

Також хочеться відзначити, що цей вишкіл був чи не найчисельнішим з усіх попередніх, бо ж на ньому було аж 22 учасники. Особливим вишкіл був і через те, що у проводі було аж троє Сіроманців.

Крім двох буковинських представників подільської зграї, куцохвостого Ігора Наконечного та гостровуха Андрія Канака, що був у ролі писаря, на КВДЧ інструктором був і Вовк зі Степової зграї Дмитро Колесник. Це була вся чоловіча частина проводу, тому решта змогли відчути, що таке справжнє веселе сіроманське товариство. Розпочиналось все на домівці в Чернівцях, де учасники, що приїхали з різних міст, а це: Луцьк, Бучач, Львів, Новий Розділ, Коломия, Городенка, Івано-Франківськ та звісно Чернівці,  знайомились між собою, «ламали кригу».. Послухавши перші гутірки про історію Пласту та пластові церемоніали, погравши веселі ігри ну і звісно смачно пообідавши, учасники разом з проводом веселою компанією виїхали до Виженки, що біля Вижниці, де продовжився вишкіл.

День пройшов дуже насичено та весело. Ті, хто пластував раніше і ті, хто про Пласт «почули» недавно, дізнавались багато нової інформації. Ігор читав гутірку про форми членства в УСП та про сучасне кіберпластування, з Дмитром ж учасники розбирались у структурі Пласту,  формах пластових занять та житті в природі, а також вислухали майстер-клас про представлення Пласту назовні. Увечері відбулась справжня пластова ватра, хоч і без вогню, бо на дворі погодна ще не дозволяла проводити посиденьки, але  все ж таки, атмосферу пластового товариства в компанії побратимів з нашого куреня, із веселими іграми, гучними піснями та звісно імпрезами від гуртків учасників відчули всі.

Наступного дня розпочались знову заняття на яких учасники дізнались про пластові заняття, Велику гру, курені УСП та ін. до кінця КВДЧ всі «майбутні пластуни» дуже здружились та стали справжньою командою, що помічалось навіть під час ігор.Закінчився вишкіл звісно ж написанням опитника та колективною фотосесією з проводом, після чого всі знову помандрували в Чернівці, де ділились враженнями та порівнювали їх з сподіваннями, які кожен писав перед вишколом. Додому всі повертались із морем позитивних емоцій та вражень.

Так Сіроманці долучились до організації вишколу і, можна сказати, показали приклад куреня УСП в дії, що помітно привертало увагу учасників. Надіємось, що нові пластуни докладуться до розбудови нашої великої спільної справи на користь України, а наш курінь буде зростати та допомагати в цьому.

Гостровух Андрій Канак

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment